Barcelona

La mesa del Parlament admet a tràmit la moció de la CUP per reafirmar la declaració del 9-N

Tot i això, la votació del text al ple de la cambra està condicionada a un canvi del redactat, que la CUP assegura que no pensa fer

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha admès a tràmit la moció de la CUP que pretén reiterar el compromís dels grups independentistes amb la resolució del passat 9 de novembre.

Els quatre representants de JxSí han votat a favor de l'admissió a tràmit, tot i que han reconegut tenir reserves pel que fa a la legalitat del text. Per la seva banda, C's i el PSC hi han votat en contra i Catalunya Sí que es Pot no ha participat en la votació.

El vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, ha explicat que el redactat actual podria comportar conseqüències legals per a la cambra, ja que la resolució independentista del 9-N està suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). Per això, JxSí reclama a la CUP que modifiqui el redactat de la moció.

CUP: "Ni una coma"

L'esquerra anticapitalista ja ha mostrat la seva negativa a fer-ho. La portaveu parlamentària, Anna Gabriel, ha afirmat que en no canviaran "ni una coma".

"Si la declaració del 9-N queda en paper mullat que ens avisin, perquè els nostres càrrecs electes estan donant la cara i enfrontant-se a procediments judicials", ha assegurat, i ha afegit: "Fins ara pensàvem que JxSí caminava en aquesta direcció -cap a la desconnexió-. Si han canviat de direcció que ens avisin".


Govern: "Som on érem"

Des del govern, la portaveu Neus Munté, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha assegurat que el pacte d'estabilitat amb la CUP es manté i que "estem allà on érem".

"Com a govern ens mantenim, estem treballant de manera proactiva per complir el mandat democràtica del 27 de setembre i del full de ruta i mandats parlamentaris, no creiem que siguin necessari passar una revàlida cada 15 dies al Parlament."

En cas que la moció no es modifiqui, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, plantejarà un canvi en l'ordre del dia del ple previst per al 6 i 7 d'abril, perquè l'hemicicle decideixi si s'ajorna el debat sobre la moció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut