El Parlament es querella contra Llarena
El Parlament es querella contra Llarena
Barcelona

El Parlament es querellarà contra Llarena per haver vetat la investidura de Sànchez

La mesa ha aprovat presentar una querella per prevaricació, amb els vots de la majoria independentista i l'oposició de Cs i el PSC

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha acordat querellar-se contra el jutge Pablo Llarena i tots els magistrats de la Sala Penal del Suprem que hagin pogut intervenir en el procés per vetar la investidura de Jordi Sànchez. La querella es presentarà per presumpta prevaricació contra Llarena per haver impedit, per segon cop, la investidura de Jordi Sànchez en un ple que s'havia convocat per aquest divendres.

La decisió s'ha pres en una reunió extraordinària de la mesa de la cambra catalana, amb els vots de la majoria independentista, representada per Junts per Catalunya i ERC. Els Comuns comparteixen la idea però han recomanat optar per altres vies perquè hi ha "dubtes jurídics". PSC i Ciutadans hi han votat en contra. La CUP i el PP català no hi tenen dret a vot.

Els lletrats del Parlament han expressat els seus dubtes que el Parlament pugui iniciar una acció judicial d'aquestes característiques ja que consideren que hauria de ser Jordi Sànchez a títol personal o el seu grup parlamentari els qui assumissin una iniciativa com aquesta.

 

 

El PP i Cs creuen que hi pot haver un delicte de malversació de diners públics

El PP català estudia si Junts per Catalunya i ERC han incorregut en un delicte de malversació de fons públics presentant la querella contra el jutge Pablo Llarena i també la sala penal del Suprem. Alejandro Fernández, portaveu del Partit Popular a la cambra, considera que aquests dos grups haurien pogut cometre aquest delicte perquè els lletrats han avisat que tenien dubtes de si era oportú presentar la querella en nom del Parlament, i, no en nom d'un particular o d'un grup.

Ciutadans creu també que s'ha pogut incórrer en un delicte de malversació. Segons fonts del grup, és una querella "temerària". S'oposa al fet que es puguin destinar recursos públics al que considera que és l'"interès d'un particular".

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut