La mesa del Parlament ha tombat la petició de C's, el PSC i el PPC
La mesa del Parlament ha tombat la petició de C's, el PSC i el PPC
Barcelona

La mesa del Parlament acorda que els pressupostos es continuïn tramitant

C's, el PSC i el PPC havien demanat que se'n paralitzés el tràmit al·legant que vulneren la Constitució per la partida destinada al referèndum

RedaccióActualitzat

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 continuaran el tràmit al Parlament. La mesa de la cambra ha rebutjat, amb els vots de Junts pel Sí i Catalunya Sí Que es Pot, la petició de Ciutadans, els socialistes i el Partit Popular perquè es reconsiderés aquesta admissió. La decisió s'ha pres per set vots a favor i dos en contra.

Els tres grups al·legaven que els comptes vulneren la Constitució perquè inclouen una partida de gairebé 6 milions d'euros que es podrien destinar al referèndum independentista anunciat pel president Puigdemont. 

Si no hi ha cap novetat, el debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos, que han presentat tots els grups de l'oposició menys la CUP, es farà en el ple del 20 de desembre.

Després de Reis, començarà el debat de l'articulat. Si els pressupostos tenen prou suport s'aprovarien a començaments de febrer, un més més tard si l'oposició els porta al Consell de Garanties Estatutàries.

Anar al contingut