La nova distribució dels grups al Congrés, mostrada per la vicepresidenta primera de la cambra, Celia Villalobos (EFE)
La nova distribució dels grups al Congrés, mostrada per la vicepresidenta primera de la cambra, Celia Villalobos (EFE)
Madrid

La Mesa del Congrés rectifica i aprova per unanimitat treure els diputats de Podem del "galliner" de l'hemicicle

El president del Congrés, Patxi López, es mostra "content" amb l'acord, aprovat per unanimitat

Actualitzat

Finalment els diputats de Podem no s'asseuran al "galliner" de l'hemicicle del Congrés dels Diputats, on se'ls havia ubicat en la constitució de la cambra. La Mesa del Congrés ha aprovat per unanimitat una proposta de Podem per una nova distribució dels escons, que fa que els diputats de la formació morada no ocupin únicament les últimes files de l'hemicicle. D'aquesta manera, Pablo Iglesias podrà asseure's, si no forma part del govern, a la primera fila d'escons, amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, just darrere del banc blau del govern.

En el nou repartiment, el PSOE es manté a l'esquerra de l'hemicicle, però comparteix espai amb Podem, que situarà tres dels seus diputats a la primera fila darrere el lloc de l'executiu. A la part central del saló de plens, al costat esquerre, hi haurà la resta de diputats de la formació morada, amb els d'Esquerra a una fila del mig, Democràcia i Llibertat i PNB.

A la meitat dreta de la zona central de l'hemicicle hi haurà el gruix dels diputats de Ciutadans que, no obstant, també tindran sis escons amb el PP a l'ala dreta del saló de plens, concretament a les dues últimes fileres. A més, cinc diputats del partit taronja s'asseuran a primera fila darrere els bancs del govern.

López, "content" amb l'acord

Els autors de la proposta, la vicepresidenta tercera de la cambra, Gloria Elizo (Podem), i el secretari quart, Marcelo Expósito (En Comú-Podem), han agraït el suport de la resta de grups al nou disseny, que creuen que exemplifica "millor" la representativitat de cada grup parlamentari.

Per la seva banda, el president del Congrés, Patxi López, ha dit que està "content" amb l'acord i ha dit que dóna la raó a la seva tesi que, "amb una mica de temps", era possible aconseguir un consens en aquesta qüestió. "Ningú estarà a gust al 100% però ningú estarà incòmode al 100%, em sembla molt raonable la decisió que s'ha adoptat", ha apuntat.

Anar al contingut