Barcelona

La mesa considera que no s'han vulnerat els drets de cap diputat i acusa el PP de filibusterisme

Ciutadans diu que la resolució del TC demostra que la mesa no actua amb imparcialitat i el PSC, que era una decisió previsible

RedaccióActualitzat

Primera reacció a l'espera de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional, que dóna la raó a PSC, PP i Ciutadans en el seu recurs d'empara i suspèn ara, per la forma, la resolució de ruptura aprovada pel Parlament. Segons l'alt tribunal, es va gestar a la Junta de Portaveus quan els populars encara no tenien constituït el grup parlamentari.

La mesa del Parlament considera que no s'han vulnerat els drets de cap dels diputats del Parlament, tampoc els dels populars, i apunta que el PP va fer un exercici de filibusterisme parlamentari; és a dir, que va intentar retardar tant com va poder la celebració del ple que havia d'aprovar la declaració de ruptura del 9 de novembre i que ho va fer expressament.

Als passadissos del Parlament ja han reaccionat Ciutadans i el PSC. Per Ciutadans, la resolució del Constitucional demostra que la mesa no actua amb imparcialitat, segons ha dit Carlos Carrizosa.

"El Tribunal Constitucional demostra que teníem raó, que la mesa del Parlament trepitja els drets dels diputats dels altres grups i actua de forma partidista."

Per Ferran Pedret, del PSC, era una decisió previsible, tal com ja van dir:

"Hi havia diversos aspectes, sobretot formals, però també alguns de fons, pels quals no es podia tramitar com es va tramitar la proposta de resolució del 9-N i és una d'aquelles coses que sap greu fer ja que, a més, no és especialment simpàtica, però crec que avui es pot resumir en allò de 'nosaltres ja ho dèiem'".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut