Collboni, Mariscal, que ja va fer el cartell el 1987, i Colau, amb la imatge de la Mercè 2017 (ACN)
Collboni, Mariscal, que ja va fer el cartell el 1987, i Colau, amb la imatge de la Mercè 2017 (ACN)
Barcelona

La Mercè torna a tenir cartell de Mariscal i Marina Garcés en farà el pregó

En el 25è aniversari dels Jocs, el dissenyador repeteix com a autor del cartell d'una festa que tindrà com a pregonera la filòsofa Marina Garcés

RedaccióActualitzat

Un pregó de la filòsofa Marina Garcés inaugurarà les Festes de la Mercè d'aquest any, que repeteix per primer cop dissenyador de cartell. Coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics, Javier Mariscal torna a ser l'autor del cartell oficial, que reprodueix una noia de barri amb icones en defensa de la sostenibilitat i que va acompanyada d'un petit Cobi.

 

És una Mercè, jove, engrescada, atrevida, que pot pertànyer a qualsevol barri de la ciutat. Mariscal, amb el seu to característic, ha parlat del que ha volgut representar.

"La Mercè porta unes ulleres que són plaques solars, que és el futur de la nostra ciutat. Porta un collaret, una joia, que es diu reciclatge, perquè ella està molt contenta i sap que tenim una gran riquesa en el reciclatge i que el podem fer molt millor."

L'equip de govern de l'alcaldessa Ada Colau ha triat Marina Garcés perquè des de l'ambient filosòfic pugui explicar què significa viure avui dia a Barcelona. Garcés ha explicat algun dels trets en els quals es basarà el seu pregó:

"Què està passant quan hi ha més gent que se'n va que no gent que torna. I des de la reivindicació del tornar, d'un lloc on poder arribar, crec que podrem pensar també una mica de veritat què és i què pot ser avui una ciutat habitable, una ciutat digna, una ciutat nostra."


La festa de la Mercè continua estenent-se per diferents barris de la ciutat. Hi ha activitats previstes al parc de Sant Martí i al Central de Nou Barris, s'allargarà durant quatre dies, del 22 al 25 de setembre, i es tancarà amb el tradicional piromusical a Montjuïc.

La ciutat convidada la Festa Major d'aquest any és Reykjavik.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut