Barcelona

La Mercè acaba amb correfoc i Piromusical malgrat la pluja

El Piromusical homenatja el Club Super3, La Marató de TV3, David Bowie i Prince en un últim dia d'unes Festes de la Mercè més curtes i més descentralitzades

RedaccióActualitzat

La pluja no va impedir que unes 90.000 persones es concentressin aquest diumenge a la nit a Barcelona als peus de Montjuïc per presenciar "in situ" el final de festa de la Mercè, el Piromusical. L'espectacle, dividit en sis blocs, va retre homenatge als 25 anys de dos dels programes emblemàtics de TV3, el Club Super3 i La Marató.

El Piromusical també va homenatjar dos músics morts aquest últim any, David Bowie i Prince, a més de la cançó francesa, tal com pertocava perquè aquest any París ha estat la ciutat convidada de les Festes de la Mercè.

Algunes activitats suspeses, però no el correfoc

La pluja sí que va obligar a suspendre algunes de les activitats previstes per al vespre d'aquest diumenge, com la ballada de sardanes a la plaça de Sant Jaume i el concert de l'orquestra i el cor del Liceu al Moll de la Fusta.

Pel que fa al correfoc, un xàfec va estar a punt de provocar-ne la suspensió, però els caps de colla, després d'una reunió d'urgència, van decidir que podien celebrar-lo. Amb un ull mirant al cel per si tornava a ploure, el gairebé centenar de colles van passar per la Porta de l'Infern i van desfilar per la Via Laietana, voltades de milers de persones.

Descentralització exitosa

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha valorat molt positivament la descentralització que s'ha fet aquest any de les activitats de la Mercè, amb espais nous com el Parc de la Trinitat, on es van programar espectacles de circ i dansa. En aquest cas, el metro va ser el mitjà de transport més utilitzat, amb un 600% més d'usuaris habituals.

Tot i que ha estat una Mercè més curta de l'habitual, les xifres de participació han estat força altes. Segons càlculs de l'Ajuntament, 1.200.000 persones van anar als diferents espais. El Parc de la Ciutadella és un dels espais per on més gent ha passat, 125.000 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut