Ginebra

La meitat dels primats està en perill d'extinció

Aproximadament la meitat de les espècies de primats que hi ha al món es troben actualment en perill d'extinció, segons ha alertat el Fons Mundial per a la Naturalesa. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi dut a terme per diverses entitats que han revisat l'anomenada "llista vermella" del fons i que mostra que el 50% de les 634 classes de primats existents al planeta podrien desaparèixer en els propers anys. La destrucció de l'hàbitat natural dels primats, a més de la caça i el comerç il·legal, són les principals amenaces per als primats.

Actualitzat

"Al llarg dels anys hem comunicat la nostra preocupació per la desaparició dels primats; tanmateix, ara tenim dades sòlides que mostren que la situació és molt més severa del que ens havíem imaginat", ha manifestat Russell A. Mittermeier, president del grup especialista en primats de la Comissió de Supervivència d'Espècies de l'entitat. "La destrucció dels boscos ha estat sempre la primera causa, però ara sembla que la caça és una amenaça molt seriosa en algunes àrees", ha afegit.

La situació dels primats és especialment preocupant a l'Àsia i l'Àfrica, principals reserves de primats al món. A l'Àsia, més del 70% dels primats que hi habiten han estat inclosos en aquesta "llista vermella". Els casos més greus són els de Vietnam i Cambodja, on nou de cada deu espècies de primats es troba en risc d'extinció.

A l'Àfrica, onze de les tretze classes de micos còlobs vermells s'han inclòs en la categoria "en perill crític", tot i que es creu que dues d'aquestes espècies podrien haver-se extingit ja, perquè fa 25 anys que no se'n troba cap exemplar.

Anar al contingut