La presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, en una imatge d'arxiu.
La presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La meitat dels preferentistes acollits a un procés d'arbitratge perdran els diners

Tot i que pot variar lleugerament -perquè queden alguns arbitratges oberts-, gairebé el 50% de clients amb productes híbrids hauran perdut els diners. La presidenta del supervisor ha confirmat que la CNMV va revisar la conversió de preferents i va obligar a facilitar-ne al client tota la infomació necessària.

RedaccióActualitzat

La meitat dels preferentistes acollits a un procés d'arbitratge han rebut una resposta negativa. És a dir, que no recuperaran la inversió, segons ha confirmat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Tot i que pot variar lleugerament -perquè queden alguns arbitratges oberts-, gairebé el 50% de clients amb productes híbrids hauran perdut els diners per unes pràctiques sobre les quals la presidenta del supervisor, Elvira Rodríguez, ha dit que la CNMV havia revisat i havia obligat a facilitar al client tota la informació necessària.

La presidenta de la CNMV, però, ha dit que una part significativa dels que han demanat l'arbitratge, com alternativa a una reclamació judicial, han obtingut resposta positiva i ha donat xifres concretes. Segons les últimes dades disponibles, 122.908 clients de Bankia recuperaran els diners invertits en preferents i deute subordinat emesos per les caixes que van formar el grup. D'aquests, 38.152 clients ja han rebut els diners mentre que la resta només han passat el primer filtre, el vistiplau de l'expert independent.

Elvira Rodríguez ha donat suport a l'expresident de Bànkia, Rodrigo Rato, quan va assegurar al Parlament que la conversió de preferents en accions de Bankia es va fer segons el que estipulava la CNMV.

Tot plegat ho ha dit en un acte sobre el nou codi de bon govern corporatiu que, segons ha avançat, estarà enllestit a principis de l'any vinent.

Anar al contingut