Barcelona

La meitat dels graduats en FP troben feina en menys de 9 mesos

Per primer cop en 8 anys hi ha més graduats en FP que troben feina que els que continuen estudiant

Actualitzat

Per primera vegada des de la crisi -ara fa vuit anys- hi ha més estudiants que aconsegueixen una feina quan acaben l'FP que no pas estudiants que continuen la formació per falta de perspectives laborals.

En els últims 5 anys, l'atur entre els joves ha baixat, i si ens fixem especialment en el col·lectiu de graduats de la FP l'índex és encara més baix.

Acabats els estudis, els graduats mitjans desocupats són el 9%. Els graduats superiors sense feina representen poc més del 10 i mig per cent. En conjunt, l'atur entre els graduats de Formació Professional és molt inferior a la mitjana d'atur dels joves catalans, en què 1 de cada 3 no treballa.

 

Segons un estudi fet per Ensenyament i el Consell de Cambres de Catalunya, els graduats en Formació Professional aconsegueixen feina amb la mateixa facilitat que els graduats a la universitat.

El 54,6% dels graduats en Formació Professional treballa o combina ocupació i estudis entre sis i nou mesos després d'acabar els estudis, el que remet a les xifres de l'any 2009, l'últim en què la inserció laboral va superar la continuïtat formativa.

Destaquen, especialment, els que es graduen en FP Dual, aquella en què una part de la formació es fa directament a l'empresa.

 

Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, fixa com a objectiu augmentar el nombre d'alumnes d'aquesta modalitat, que actualment només és del 10% del total.

"Si amb una dècada no arribem al 30-40% no estarem situats dins dels països capdavanters amb aquest model de formació que creiem que és el d'èxit."

Les pràctiques a l'empresa que ofereix la Formació Professional són la primera via per la qual els estudiants accedeixen al món laboral, per davant de la xarxa de contactes personals.

Notícia relacionada: S'amplia l'oferta de l'FP: més places, més centres i més graus

L'estudi també constata que els graduats de professions relacionades amb la fabricació industrial són els que tenen millors condicions laborals: més contractes indefinits i a jornada completa.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut