Barcelona

La meitat de les places per reforçar els GRAF queda vacant

La meitat de les places per entrar a reforçar el cos d'elit dels Bombers de la Generalitat, el GRAF, han quedat vacants. Per primer cop des que existeixen els GRAF, i després de l'incendi de l'estiu passat a Horta de Sant Joan, no s'han pogut cobrir totes les places convocades. Tal com ha avançat el diari "El Punt", només s'han cobert 14 de les 33 places convocades per aquesta temporada. A més, a les comarques lleidatanes, que és d'on eren els 5 bombers morts en l'incendi d'Horta, no s'hi ha presentat cap aspirant.

Actualitzat
Segons apunta el diari, molts interessats a optar a una plaça abans de l'accident de l'estiu passat finalment s'han fet enrere. Cal tenir en compte que per presentar-se a la selecció, cal ser bomber professional. El diari apunta entre les raons que expliquen aquesta davallada de vocacions inèdita que el col·lectiu de bombers encara no hauria pogut sobreposar-se a l'impacte emocional que va suposar la mort dels cinc bombers de Lleida. Alhora, també assenyala el fort sotrac que ha suposat pel prestigi de què gaudien fins ara els membres del GRAF tot el que ha envoltat el foc d'Horta.

A les places convocades per la Generalitat, un total de 33 vacants per entrar a reforçar el cos dels GRAF dels Bombers de la Generalitat, s'hi van presentar 26 aspirants, dels quals només 14 han passat finalment les proves. La direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis ha admès que la situació és delicada.

No obstant això, el Departament d'Interior ha afirmat que tot i les 19 places que no s'han pogut cobrir confien que hi haurà prou efectius per afrontar la temporada.

Anar al contingut