República Democràtica del Congo

La mediació de l'ONU no aconsegueix aturar la violència a la República Democràtica del Congo

Al Congo, es confirma la fragilitat de l'alto el foc entre el govern i els rebels. La mediació de l'ONU no ha aconseguit fins ara aturar del tot la violència. I, mentrestant, els desplaçats s'acumulen en camps de refugiats on les organitzacions humanitàries adverteixen del risc que hi hagi segrestos de nens per obligar-los a combatre.

Actualitzat
La represa de la guerra a la zona des de l'agost ha portat al camp de refugiats de Kibati 70.000 persones. El total de desplaçats sobrepassa el quart de milió. Els morts, ni es compten. Totes les organitzacions humanitàries que hi tenen presència coincideixen a alertar sobre una nova onada de segrestos de nens per obligar-los a combatre.

Per intentar evitar una altra catàstrofe, el mediador de l'ONU, l'expresident nigerià Olosengun Obasanjo, s'ha reunit amb el líder rebel congolès Laurent Nkunda. Però no hi ha hagut grans progressos. Nkunda s'ha limitat a acceptar participar en converses de pau amb el govern congolès.

Però el mediador Obasanjo no perdia el sentit de l'humor a l'hora d'afirmar que "sé que Nkunda vol mantenir l'alto el foc, però mantenir l'alto el foc és com ballar el tango. Una persona no vol ballar el tango sola". I, per escenificar-ho, Obasanjo i Nkunda, sobre el qual cauen diverses acusacions de crims de guerra, han acabat la sessió amb un ball.
Anar al contingut