Treballadors de TMB concentrats als voltants de l'estació de Sants
Treballadors de TMB concentrats als voltants de l'estació de Sants
Barcelona

La marxa d'un miler de treballadors de TMB talla el carrer Tarragona de Barcelona

La manifestació contra les retallades ha començat a l'estació de Sants i acabarà a la plaça Sant Jaume. El seu lema és "Ja n'hi ha prou de retallades, Transports de Barcelona en lluita". Empleats de Renfe i Adif s'hi han unit per la liberalització del servei.

RedaccióActualitzat
Més d'un miler d'empleats del servei de metro i autobús de Barcelona, de les empreses Renfe i Adif i d'altres de vinculades a l'Ajuntament de Barcelona han arrencat una marxa a les 11 hores des dels voltants de l'estació de Sants per protestar per les retallades salarials.

La marxa, que acabarà a la plaça Sant Jaume, obliga a tallar el trànsit al carrer Tarragona, cosa que està causant alguna incidència en la circulació. "Ja n'hi ha prou de retallades, Transports de Barcelona en lluita" és la pancarta que encapçala la manifestació i amb la qual els empleats d'autobusos i metro de Barcelona volen denunciar la retallada salarial equivalent a la paga extraordinària de Nadal.

A la mobilització s'han unit també diversos centenars d'empleats d'Adif i Renfe que, a més de la rebaixa salarial, protesten per la liberalització del ferrocarril, cosa que consideren una privatització encoberta de Renfe i Adif. Aquests treballadors s'han manifestat darrere d'una pancarta que diu "Tots junts per un ferrocarril públic".

Els manifestants porten banderes sindicals i algunes senyeres i fan sonar els seus xiulets a la vegada que coregen lemes en els quals demanen la dimissió del president del govern. Els treballadors del transport públic portaran la seva protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona, després de passar per plaça Espanya i Gran Via, entre d'altres.

Durant el matí d'aquest dilluns també hi ha previstes altres manifestacions de treballadors del transport, com els conductors d'autobusos, cosa que fa preveure un matí complicat en relació amb el trànsit.

Anar al contingut