Villers-au-Tertre

La mare dels vuit nadons enterrats en uns jardins de França és acusada d'homicidi voluntari

La fiscalia de Douai ha imputat la mare dels vuit nadons trobats en bosses de plàstic en uns jardins del petit municipi de Villers-au-Tertre, al nord de França, per "homicidi voluntari de menors de 15 anys". Segons els mitjans locals, la dona francesa, Dominique Cottrez, de 47 anys, ha reconegut haver asfixiat els nounats i ha assegurat que el seu marit, Pierre-Marie Cottrez, no sabia res dels embarassos. De moment, ell no ha estat imputat per encobriment de cadàvers, segons les darreres declaracions del fiscal encarregat del cas, Eric Vaillant. La policia sospita que els assassinats van tenir lloc entre el 1989 i el 2000.

Actualitzat
El primer avís d'alarma el va donar una parella que va trobar unes bosses de plàstic amb restes de nadons quan volien replantar un arbre al jardí del seu nou xalet. Les forces de seguretat van registrar la zona i van trobar en total dos cadàvers en aquest jardí. Les investigacions els van portar a la filla dels antics propietaris del xalet, Dominique Cottrez, que va confessar que al seu domicili tenia sis cadàvers més.

La parella té dues filles i néts. Segons els mitjans locals, la dona va explicar que no volia més fills, però no volia visitar cap metge perquè li receptés anticonceptius. Era conscient dels embarassos, però a causa de la seva corpulència ningú més s'adonava del seu estat.

Els veïns de la petita població de Villers-au-Tertre, d'uns 650 habitants, han quedat consternats per la notícia. Per ells, es tractava d'una parella exemplar: ella era infermera i ell fuster i membre de l'ajuntament del municipi. Alguns d'ells han portat espelmes al lloc on es van trobar els cadàvers dels nadons i asseguren als mitjans locals que donaran tot el seu suport a les filles de la parella.

Si es confirmen les causes de les morts, es tractaria del cas més greu d'infanticidi de la història de França. L'anterior del que es té notícia és d'una dona de 38 anys que va matar sis nadons entre els anys 2000 i 2007.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut