Lisboa

La mare de Madeleine podria haver tractat els seus fills d'"histèrics" en el diari personal

El "cas Madeleine" continua a primera pàgina de la premsa portuguesa. El protagonista és el diari personal de Kate McCann i encara que els diaris no es posen d'acord en la seva importància, coincideixen que la Policia Judicial (PJ) espera que el jutge d'instrucció autoritzi que es confisqui per utilitzar-lo com a prova. Amb tot, algun mitjà de comunicació sensacionalista ha revelat part del contingut del diari personal gràcies a les fotocòpies que ja en va fer la PJ però que no pot utilitzar com a prova fins que en tingui autorització. Els retalls demostren que la mare qualifica els seus fills d'"histèrics" i es queixa que el seu marit "no l'ajuda en les feines domèstiques".

Actualitzat
Tot i que estem en temps mort, fins que el jutge d'instrucció decideixi si autoritza les diligències sol·licitades per la PJ i la fiscalia, l'interès per la desaparició de Madeleine no decau en alguns mitjans. El sensacionalista "Correio da Manha" hi dedica sis pàgines, en què, a més de recollir les reaccions de la premsa anglesa i la vida dels McCann al seu país, divulga suposadament part del contingut del diari de Kate, fotocopiat en el seu moment per la PJ, però que necessita autorització judicial per utilitzar-lo com a prova.

El rotatiu assegura que el contingut del diari personal és "fonamental" per als investigadors. En el document, diu el rotatiu, Kate revela aspectes de la seva personalitat. A més, sense contextualitzar les paraules, el diari diu que la mare de Madeleine qualifica els seus fills d'"histèrics" i parla de la petita com "una nena amb excés d'activitat que li consumeix les forces". També es diu que "Gerry no l'ajuda en les feines familiars i que sobre ella recau l'obligació de cuidar els més petits".

No obstant, pel "Diario de Noticias", aquest diari "ja no és de gran importància en la investigació", encara que "va ser una de les pistes per traçar el perfil psicològic de Kate i la relació que manté amb els seus fills i marit", així com "el seu grau de perturbació amb la desaparició de la seva filla".

El diari assegura que ara la "peça central" de la investigació és el cotxe que els McCann van llogar 25 dies després de la desaparició de Madeleine i en què s'han trobat restes de sang que podrien ser de la petita.

Els McCann es reuneixen amb els serveis socials britànics

Gerry i Kate McCann, d'altra banda, s'han reunit aquest dijous amb representants dels serveis socials a casa seva per discutir el cas, segons ha explicat la cadena de notícies britànica Skynews. Quan un progenitor britànic és declarat sospitós d'un delicte a l'estranger, el procediment habitual és que el seu cas sigui examinat per les autoritats locals del seu comtat amb l'objectiu de protegir possibles menors afectats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut