La mare d'Assange mostra una foto del fundador de WikiLeaks quan era petit (Foto: Reuters)
La mare d'Assange mostra una foto del fundador de WikiLeaks quan era petit (Foto: Reuters)
Quito

La mare d'Assange implora a l'Equador que doni asil al seu fill

Christine Assange, mare del fundador de WikiLeaks, assegura que tem per la vida del seu fill i lamenta el poc suport del govern d'Austràlia, país d'on és originari Assange.

RedaccióActualitzat
La mare de Julian Assange, el fundador de WikiLeaks, que fa front a un procés d'extradició del Regne Unit a Suècia per un cas d'abusos sexuals, ha fet una crida molt sentida perquè l'Equador accepti la petició d'asil polític que ha fet el seu fill. En una roda de premsa, després d'haver-se reunit amb el ministre d'Afers Exteriors equatorià, Christine Assange ha mostrat fotos del seu fill quan era petit, ha assegurat que tem per la vida del seu fill i ha lamentat el poc suport del govern d'Austràlia, país d'on és originari Assange.

La mare d'Assange ha insistit que té por d'una condemna a mort o possibles tortures contra el seu fill si és extradit als EUA, i ha recordat el cas de Bradley Manning, el soldat nord-americà de 24 anys acusat de filtrar cables diplomàtics a WikiLeaks. Manning fa més de dos anys que és a la presó als afores de Bagdad i s'enfronta a una pena de cadena perpètua després de ser acusat de 22 càrrecs, el més greu dels quals ajudar l'enemic.

Christine Assange també a afirmat que als EUA hi ha un jurat que estudia evidències per possibles càrrecs contra el seu fill. "Tinc evidència que un gran jurat als EUA està analitzant evidències per a possibles càrrecs en contra del meu fill", ha dit.

Mentre el fundador de Wikileaks és a l'ambaixada de l'Equador a Londres esperant que es processi la seva sol·licitud d'asil polític.
Anar al contingut