Josep Lluís Bonet presidint l'assemblea general de cambres de comerç d'Espanya
Josep Lluís Bonet presidint l'assemblea general de cambres de comerç d'Espanya
Barcelona

La marca Barcelona "podria morir" segons el president de les cambres de comerç

Josep Lluís Bonet diu que, si després del 21D continua la inestabilitat, hi podria haver una "desbandada" d'empreses de Catalunya

Actualitzat

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, considera que la marca Barcelona està tocada després de la no arribada de l'Agència de Medicaments. A l'assemblea general de les cambres de comerç d'Espanya que Bonet ha presidit aquest dimecres ha dit que
si continua la situació que viu Catalunya els darrers mesos la marca Barcelona "podria morir".

"Fins fa dos mesos la ciutat jugava a la Champions i ara ja no. El procés ha portat inestabilitat, que des de fora no es veu bé, i és una pèrdua de confiança i reputació molt nefasta, és el que s'ha de recuperar."

Ha dit que el mes d'octubre ha estat un mes "dolent" per a l'activitat comercial, però que amb l'entrada amb vigor del 155 sembla que el mes de novembre millora. Espera que els governants que surtin de les eleccions del 21D "segueixin la línia constitucional i de l'Estatut" perquè en cas contrari es produirà una "desbandada" d'empreses.

"La inestabilitat i la falta de seguretat jurídica ha obligat al canvi de seu social d'unes 2.500 empreses que no volien marxar de Catalunya. Això és un impacte molt negatiu per a l'economia i el benestar de Catalunya, i el que és dolent per a Catalunya és dolent per a Espanya."

 

 

L'assemblea general de Cambres de Comerç espanyoles ha aprovat, per unanimitat, un manifest que dona suport a totes les empreses catalanes i s'han rebutjat el "boicot" als productes catalans. De moment Bonet no hi veu gran incidència.

 

"Indicis sí que n'hi ha perquè si hi ha gent que et diu que fa boicot doncs en fa, i això és un indici. En principi, jo no veig en les xifres que tenim fins ara cap element que em permeti pensar que hi ha d'haver una gran incidència. I des de l'òptica de Freixenet no veig que això hagi de tenir conseqüències greus."

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut