Barcelona

La Marató dedicada a les malalties infeccioses tanca amb 7.215.676 euros

La sèpsia, les infeccions hospitalàries, la meningitis, la tuberculosi, la sida i altres tipus de malalties infeccioses freqüents causen una de cada tres morts al món

Actualitzat

Aquest diumenge s'ha celebrat una altra edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El marcador ha tancat el programa de més de 15 hores de durada amb 7.215.676 euros. Testimonis de pacients, metges, investigadors i activitats per tot el territori han ajudat a recaptar diners en una nova jornada solidària.

L'edició 26 de La Marató de TV3 ha estat dedicada a les malalties infeccioses freqüents, que ja són la causa d'una de cada tres morts al món. Són patologies amb molta prevalença i amb uns índexs de mortalitat encara massa alts, sobretot en persones amb altres trastorns o immunodeprimides.

La jornada ha començat a les vuit del matí  a Catalunya Ràdio i, des de les 10 del matí, Helena Garcia Melero ha conduit el programa de TV3.  Hi ha hagut més de 3.000 activitats a tot el país per recaptar el major nombre de diners però també sensibilitzar la població.

El telèfon per fer donacions ja s'ha desactivat i a partir d'ara es podran fer a través del banc o directament per internet.

Malalties infeccioses

Actualment, les infeccions causen una de cada tres morts al món i durant els pròxims anys es poden convertir en una epidèmia, segons adverteix l'Organització Mundial de la Salut, perquè cada vegada són més resistents als medicaments.Tots tenim malalties infeccioses al llarg de la nostra vida. Algunes són lleus, com un simple refredat, però d'altres són més greus, com és el cas de l'hepatitis o la tuberculosi.

 

 

Una de les malalties infeccioses més mortal és la sèpsia, és a dir, quan els bacteris passen a la sang i als diferents òrgans del cos. Fomentar la recerca per lluitar-hi és un dels objectius de La Marató d'aquest any.

Meningitis o sida són algunes de les malalties infeccioses considerades greus. Com la resta d'infeccioses, la recerca pot ajudar no només a millorar-ne els tractaments, sinó també, en el cas del VIH, a eliminar l'estigma de la patologia.

Un grup important de malalties infeccioses, motiu de La Marató d'enguany, són les que es contrauen en l'àmbit hospitalari, que tenen una mortalitat que, en alguns casos, supera el 40 per cent.

Algunes malalties infeccioses que centraran La Marató d'aquest any són patologies que arriben d'altres països i que en un món global poden representar una amenaça general.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut