Sant Joan Despí

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà el 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor

Es farà el 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor

Actualitzat

Aquest any, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà el diumenge 14 de desembre. I avui s'ha desvelat que es dedicarà a les malalties del cor, com l'angina de pit, l'infart o les cardiopaties congènites. Representen el 25% de la mortalitat general a Catalunya: 1 de cada 4 persones moren a causa d'una malaltia del cor.

Els trastorns que afecten l'òrgan principal de l'aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d'aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques - l'infart i l'angina de pit - són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d'insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients.

Amb la investigació dels últims anys sobre el cor, l'esperança de vida a Catalunya ha augmentat set anys, i una bona part d'aquest avenç s'ha pogut fer gràcies a les aportacions dels espectadors de TV3 a La Marató, que ja els anys 1995 i 2007 es va dedicar a les malalties cardiovasculars. També s'ha millorat la qualitat de vida de les persones afectades per aquestes patologies.

Concretament, La Marató del 14 de desembre inclourà les malalties coronàries, les valvulopaties i les malalties de l'aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopaties i les cardiopaties congènites. Seran 15 hores d'emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l'objectiu de recaptar fons per posar en marxa nous projectes de recerca en aquest àmbit.

Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 131 milions d'euros, ha finançat 636 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència i ha mobilitzat cada any centenars de milers de persones

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut