La Marató de TV3 del 2018, contra el càncer

Serà la tercera marató dedicada a la lluita contra aquesta malaltia i es farà el 16 de desembre

RedaccióActualitzat

El càncer tornarà a protagonitzar La Marató de TV3, que es farà el 16 de desembre. Ja es coneixen els detalls de la nova edició del programa solidari i divulgatiu per excel·lència de TV3 i Catalunya Ràdio, que des de la primera edició, celebrada el 1992, ha recaptat 170 milions d'euros per a la investigació de diverses malalties.

Serà la tercera vegada que aquesta Marató es dedica a la lluita contra el càncer, que és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

 

Els avenços mèdics i en investigació dels últims 10 anys han fet augmentar d'un 7% la supervivència dels pacients a Catalunya. Perquè aquesta xifra continuï augmentant, La Marató de Tv3 i Catalunya Ràdio d'aquest any destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica al càncer.

L'objectiu dels professionals és poder diagnosticar els càncers més precoçment, abordar de manera personalitzada cada pacient, amb tractaments més efectius, i aconseguir més percentatge de curació i de cronificació.

La recerca, doncs, té reptes de futur immediat. Dos exemples són: la biòpsia líquida, una anàlisi de sang que podrà detectar tumors en les seves fases primerenques, o la immunoteràpia, l'estimulació del propi sistema immunitari de l'organisme per lluitar contra les cèl·lules cancerígenes.

Anar al contingut