La Marató 2016 recapta més de 8 milions

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio celebra 25 anys com el gran esdeveniment de la solidaritat i l'impuls a la recerca biomèdica a Catalunya. Diumenge,18 de desembre, després de 21 hores d'emissió en directe, el marcador de l'edició 2016, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, recollia 8.490.607 euros. Una xifra que anirà augmentant fins al 31 de març del 2017, quan es tanqui el període de recepció de donatius. Aquest marcador provisional se suma als 24 anteriors de La Marató i ja supera els 160 milions d'euros recaptats, que han permès finançar 757 projectes de recerca biomèdica.

Des del plató 1 de TV3, Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer donaven el tret de sortida a un espai que, durant 15 hores en directe, ha combinat la divulgació científica i la sensibilització sobre l'ictus i les lesions a la medul·la i el cervell amb l'entreteniment i mostres de participació arribades d'arreu de Catalunya. Conjuntament, l'edició especial d'El Suplement de Catalunya Ràdio, dirigit per Ricard Ustrell, iniciava a les vuit del matí fins el migdia, 6 hores de Marató radiofònica.

El relat en primera persona d'una vintena de testimonis per entendre com es conviu amb les seqüeles que produeixen les lesions al cervell o a la medul·la i per a les quals actualment no hi ha cura. Testimonis de totes les edats, a qui els ha canviat la vida, han deixat palès que tothom hi està exposat. La participació de tots, de pacients, familiars i investigadors, ha fet evident la necessitat crucial de seguir investigant per trobar mètodes de prevenció de l'ictus, tractaments reparadors de la medul·la i el cervell, i en definitiva per aconseguir que les persones afectades visquin més anys i millor.

Durant la interpretació del tema "No et rendeixis", a càrrec de Ramon Mirabet i Paula Valls, han entrat al plató testimonis de diferents edicions del programa mostrant paraules del que per a ells significa La Marató: "superació", "lluita", "esperança", "futur", "amor" o "comprensió". Tot un homenatge als 1.500 testimonis que en aquests 25 anys de programa han explicat la seva història.

2.400 voluntaris atenent la solidaritat

Des de les quatre seus telefòniques de La Marató (Fira de Barcelona, Universitat de Lleida, Port de Tarragona i Palau de Congressos de Girona), 2.400 voluntaris han atès les trucades que arribaven al 905 11 50 50. Amb motiu dels 25 anys del programa, els voluntaris i les personalitats del món cultural, esportiu i polític que han passat per les seus, han pogut deixar el seu missatge a "L'Arbre de La Marató", una estructura que ha recollit desitjos i reflexions al voltant d'aquest projecte solidari que aquest any està d'aniversari.

Un any més, el clàssic partit de La Marató ha enfrontat jugadors professionals amb actors, periodistes i cares conegudes de la televisió. La doctora Montserrat Bernabeu, cap de la unitat de dany cerebral de l'Institut Guttmann i mare de Gerard Piqué, ha estat l'encarregada de fer el xut d'honor que ha donat inici al partit. Hi han participat els futbolistes Éric Abidal, Carles Puyol i Jesús Angoy, els pilots de motociclisme Marc i Àlex Márquez, el ciclista Purito Rodríguez, actors de "Merlí" i "La Riera", dels programes "Crackòvia" i "Polònia", i cantants com Ramon Mirabet. El partit ha acabat amb un empat a tres gols.

Els jugadors del derbi Barça-Espanyol i del partit que ha enfrontat el Barça amb la Penya de bàsquet han lluït una samarreta commemorativa dels 25 anys de La Marató i s'han fet fotografies amb una crida a trucar al 905 11 50 50.

Els fons recaptats a La Marató 2016 permetran impulsar la recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, per continuar avançant en les teràpies de rehabilitació, trobar nous mètodes de prevenció de l'ictus o arribar a curar-ne les seqüeles, entre altres objectius.

La Fundació La Marató de TV3 obrirà la convocatòria d'ajudes el febrer del 2017.

Anar al contingut