Tortosa

La manipulació, probable causa de la salmonel·losi del setembre passat a Tortosa

La salmonel·la que durant el mes de setembre passat va afectar disset persones a Tortosa "és probable" que es produís per una contaminació croada, de manera directa o indirecta, "per manipulacions deficients o instal·lacions insuficients", segons ha conclòs la investigació. Els serveis territorials de Salut de les Terres de l'Ebre han portat a terme la investigació epidemiològica per poder descobrir l'origen i els elements implicats. Per a l'estudi es van recollir mostres per a coprocultiu de tretze manipuladors, que van donar negatiu a aquest germen, segons ha informat la Generalitat.

Actualitzat
Fonts dels serveis territorials han explicat que "és impossible saber les causes concretes" de la gastroenteritis per salmonel·la presentada per disset persones entre el 4 i el 12 de setembre, que van ingerir aliments al xiringuito Barra Tortosina, instal·lat per un club de futbol durant les Festes de la Cinta. Un total de disset persones, sis de les quals eren nens, van presentar gastroenteritis per "Salmonella enteritidis", que es caracteritza per vòmits, diarrees, febre i dolor abdominal. Aquestes fonts han assenyalat que la investigació no hi va detectar cap aliment contaminat i que "és probable" que es produís una contaminació croada, de manera directa o indirecta, "per manipulacions deficients o instal·lacions insuficients".
Anar al contingut