Barcelona

La manifestació pel Dia de la Hispanitat reuneix 2.000 persones al centre de Barcelona

García Albiol i Alberto Fernández hi han assistit per sorpresa, malgrat que aquest any ni el PP, ni Ciutadans, ni Societat Civil Catalana hi havien donat suport

Actualitzat

Uns 2.000 manifestants s'han aplegat al centre de Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat aquest dilluns, 12 d'octubre, sota el lema "Barcelona, capital de la Hispanitat".

La marxa ha arrencat a les 11 del matí a la Pedrera i ha arribat una hora després a la plaça Catalunya. Els manifestants, guarnits amb banderes espanyoles de plàstic, senyeres i alguna bandera europea, han cridat "Jo sóc espanyol", "Visca Catalunya i viva Espanya" o "Artur Mas, cambra de gas"

La convocatòria ha rebut el suport del líder del PP català Xavier García Albiol i també el d'Alberto Fernández, que hi han acudit per sorpresa.

L'any passat van ser 38.000 persones les que van reunir-se a la plaça Catalunya, però en aquell cas també van participar en la convocatòria tant el PP  com C's, que aquest any se sumaran a la celebració de la setmana que ve de Societat Civil.

En aquesta ocasió, la mobilització l'han convocat diversos moviments contraris a la independència de Catalunya, com ara Convivència Cívica Catalana, Somatemps i Moviment Cívic D'Espanya i Catalans.

A Montjuïc també hi ha convocada, com cada any, una manifestació d'extrema dreta i a la Gran Via amb carrer Rocafort, una d'antifeixista. No està previst que els dos grups es trobin.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut