La manifestació de Brussel·les protagonitza el dia a les xarxes

Actualitzat

En una jornada marcada per la manifestació a favor de la independència a Brussel·les, la conversa sobre els partits polítics a les xarxes no se n'ha mantingut al marge.

Des del dia 1, s'han registrat ja vora de 2,5 milions d'impactes relacionats amb el debat polític. Segons un informe de Sibilare i Websays, ERC continua liderant la conversa, per tercera jornada consecutiva, amb 605.000 impactes. JxCat continua torna a retallar distàncies i se situa en els 527.000 impactes, apropant-se a ERC i, a la vegada, allunyant-se de la tercera força a les xarxes, Ciutadans (506.500 impactes).

Les CUP (315.000 impactes) i el PSC (300.000) es troben en situació d'empat tècnic, trobant-se ambdues formacions a pocs milers de mencions en aquests primers dies.

 

 

Crítiques al ball d'Iceta

Si Iceta va despertar simpaties el primer cop que se'l va veure ballar de forma eufòrica, aquesta vegada sembla, com a mínim per part d'usuaris propers al moviment independentista, que això no ha estat així.

D'entre els tweets més repiulats i els més comentats, en destaquen dos, de Xavier Sala i Martín i de Marta Rovira, en què critiquen durament Miquel Iceta per aquesta actuació.

Xavier Sala i Martín critica molt durament Iceta, acusant-lo de "no tenir dignitat" a una piulada que ja compta amb 4.829 RT, 6.749 m'agrada i 658 comentaris. Ho fa fent èmfasi en el mal moment que ha triat Iceta aquest cop per "fer ballaruques". Al tweet, l'economista esmenta @junqueras i @krls, dient que un és a la presó i l'altre, a l'exili.  

 

 

 

El tweet de Marta Rovira també critica Iceta. En aquest cas ho fa de forma més breu, citant a @junqueras, recordant que encara és a la presó mentre Iceta balla. La piulada compta amb 3.695 RT, 6.453 m'agrada i 630 comentaris.

 

 

 

La jornada d'avui s'ha caracteritzat a les xarxes per una elevada conversa al voltant de la mobilització a favor de la independència de Catalunya que ha tingut lloc a Brussel·les. Fins un total de més 50.000 mencions han comentat la manifestació que ha tingut lloc a Bèlgica en el dia d'avui., ja sigui amb el Hashtag #WakeUpEurope o parlant de la capital belga en les seves piulades. Un altre dels temes més comentats avui a les xarxes ha estat el líder d'ERC, tant per el ball d'Iceta com per la manifestació a la que s'ha demanat la seva llibertat.

L'ús de les llengües en les converses

Un tret diferencial de Catalunya és sens dubte l'ús del català i del castellà en el dia a dia dels ciutadans. Això mateix es trasllada a la conversa política i, també, a la conversa política a les xarxes. Però, quin partit fa servir més quina llengua i en quina proporció?

El català és l'idioma més emprat per la gent que parla de Junts per Catalunya. Fins un 72,9% de la conversa té lloc en aquest idioma. Així mateix, JxCat també és el partit que més conversa presenta en anglès, amb un 3,2% dels impactes en aquest idioma. El segon partit amb més ús relatiu del català són les CUP, amb un 59,8% de la conversa en aquest idioma.

 

 

Pel que fa el castellà, el partit que més conversa presenta en aquest idioma és C's (83,2%), seguit molt de prop del PP (79%) i a certa distància el PSC (62,5%).

Dos són els partits que presenten uns nivells similars de conversa en ambdós idiomes principals: Catalunya en Comú (54,2% de català i 45,3% de castellà) i ERC (52,8% de català i 45,4% de castellà).

 

Dades facilitades per Sibilare i Websays

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DXarxes socials Digital
Anar al contingut