Carme Forcadell arriba als Tribunal Suprem (EFE)
Carme Forcadell arriba als Tribunal Suprem (EFE)
Madrid

Ajornades a dijous vinent les declaracions de Forcadell i els 5 membres de la mesa

Les defenses demanen temps per preparar-se mentre el jutge imposa als querellats que estiguin localitzables com a mesura cautelar

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha concedit un ajornament de les declaracions que aquest dijous havien de fer Forcadell i els membres de la mesa querellats per la fiscalia de l'Estat, a petició de les defenses. Les declaracions es faran dijous que ve a 2/4 de 10, encara que a la capital espanyola sigui festiu, per tenir més temps per preparar les defenses dels investigats.

El jutge ha demanat a Forcadell i els cinc membres de la mesa, que fins que tornin a declarar estiguin localitzables i han deixat un telèfon i l'adreça. Segons un dels advocats de la defensa Xavier Melero, ha estat una petició de la fiscalia.

"El fiscal havia demanat aquest tipus de vigilància policial, que és la mínima, i que no implica ni seguiment físic per part de la policía ni res més que estar efectivament a disposció, és a dir viure al domicili que s'ha facilitat i donar el número de telèfon mòbil perquè quan et truquin puguis  donar raó d'on estàs."

Forcadell i els cinc membres de la mesa han sortit del Tribunal Suprem on han estat rebuts al carrer amb mostres de suport pels alguns dels que hn estat diputats al Parlament.

 

Un cop fora del TS Carme Forcadell ha fet una piulada a través del seu compte de Twitter on dona les gràcies, "per la feina, el suport i l'esforç" i dona també suport "als consellers que declaren a l'Audiència Nacional".

 

 

L'advocat de Forcadell i de Simó, Andreu Van den Eynde, igual que la resta d'advocats, sosté que la urgència amb què els han citat -el fiscal José Manuel Maza va presentar les dues querelles dillunsels perjudica clarament:

"La pressa amb què es fa la citació té uns efectes jurídics, que són els de l'evident indefensió que totes les parts, com nosaltres, ja la sol·licitarem o la denunciarem a través dels recursos pertinents."

 

Arriben puntualment al Tribunal Suprem

Abans de 2/4 de 10 del matí han arribat al Tribunal Suprem la presidenta del Parlament Carme Forcadell i els membres de la mesa citats a declarar arran de la querella presentada pel fiscal general de l'Estat que els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

 

Els membres de la mesa del Parlament, son Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí, i Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot.

 

 

Cadascun d'ells s'enfronta a una causa per rebel·lió, sedició i malversació de fons per haver permès, entre d'altres, la votació de la declaració d'independència. Delictes molt greus que poden comportar penes de 30 anys de presó.

 

 

Alguns d'ells, com Nuet o Simó, van ser acomiadats per unes dues-centes persones aquest dimecres a l'estació de Sants de Barcelona, amb crits de "No esteu sols!". A l'arribada a Atocha, els han rebut amb insults i clams perquè els enviïn a la presó.

Algunes informacions apunten que el fiscal podria demanar presó preventiva per a la majoria d'investigats, com va passar amb Sànchez i Cuixart. Joan Josep Nuet, que va votar en contra de la declaració d'independència, podria ser-ne l'excepció.

També apel·laran a la inviolabilitat dels parlamentaris i al fet que no han comès rebel·lió, perquè això implicaria una violència que no s'ha donat en cap cas.

L'Assemblea Nacional Catalana ha cridat a concentrar-se aquest dijous a les dotze del migdia davant dels centres de treball, com a mostra de suport als processats.

Diputats del Parlament i membres de les entitats sobiranistes s'han traslladat a Madrid per donar suport als acusats. 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut