La majoria dels restaurants petits permetran fumar als seus clients per por a les sancions

El gremi d'hostaleria del Barcelonès i el Vallès Occidental considera que la nova llei antitabac serà poc efectiva a Catalunya. Una enquesta de l'entitat revela que la immensa majoria dels restaurants amb menys de 100 metres quadrats permetran fumar per evitar les sancions en cas de no fer-ho i que algun client ho incompleixi. A Barcelona les xifres se situen en el 90%. Pel que fa als restaurants amb més de 100 metres quadrats, el gremi denuncia que la instal·lació de zones de fumadors costarà als empresaris com a mínim 2.000 o 3.000 euros.
La majoria dels restaurants petits permetran fumar als seus clients per por a les sancions
Barcelona

La majoria dels restaurants petits permetran fumar als seus clients per por a les sancions

El gremi d'hostaleria del Barcelonès i el Vallès Occidental considera que la nova llei antitabac serà poc efectiva a Catalunya. Una enquesta de l'entitat revela que la immensa majoria dels restaurants amb menys de 100 metres quadrats permetran fumar per evitar les sancions en cas de no fer-ho i que algun client ho incompleixi. A Barcelona les xifres se situen en el 90%. Pel que fa als restaurants amb més de 100 metres quadrats, el gremi denuncia que la instal·lació de zones de fumadors costarà als empresaris com a mínim 2.000 o 3.000 euros.
Actualitzat
Nou de cada deu restaurants de Barcelona que tenen menys de 100 metres quadrats de superfície optaran per deixar fumar els clients davant l'aplicació de la llei antitabac, aprovada amb un ampli consens el passat 15 de desembre al Congrés i que el pròxim 1 de gener entra en vigor a tot Espanya.

Aquests són els càlculs que estudia el director de Qualitat del Gremi de Restauració de Barcelona, Antoni Torres, que explica les xifres dient que els restauradors deixaran fumar davant el risc de ser sancionats si un client fuma al seu local.

La llei antitabac estableix que els bars, restaurants i locals d'oci de més de 100 metres quadrats han de ser espais lliures de fum, encara que es poden establir zones de fumadors separades físicament i que no excedeixin el 30% de la superfície del local.

La resta d'establiments d'hostaleria, de menys de 100 metres quadrats, tindran llibertat perquè es fumi o no dins, però hauran d'informar explícitament els clients a l'entrada del local.

NOTÍCIES RELACIONADES