Santiago de Compostel·la

La majoria dels més de 90 incendis que han cremat a Galícia en les últimes hores són provocats

La majoria dels incendis que des d'aquest cap de setmana assolen Galícia són provocats. Així ho han assegurat des de la Conselleria de Medi Rural, que ha fet una crida a l'Estat, a altres comunitats autònomes i a diverses empreses perquè col·laborin en les tasques d'extinció dels incendis. A hores d'ara hi ha més de 54 incendis actius i 37 més han estat controlats en les últimes hores.

Actualitzat
El conseller de Medi Rural, Alfredo Suárez Canal, ha assegurat que la majoria dels incendis d'aquest cap de setmana a Galícia són provocats i responen a una "nova tipologia", basada en la seva ubicació en zones de boscos, escarpades i que ràpidament arriben a zones poblades.

En una conferència de premsa, Suárez Canal ha insistit que "són molts i molts milers les hectàrees que estan cremant amb multitud de focus, motiu pel qual s'està donant prioritat a la protecció de cases i poblacions", ha puntualitzat.

Pontevedra i la Corunya són les províncies més afectades pels incendis. A Pontevedra hi ha dinou focs actius i se n'han controlat dinou més. A la Corunya continuen actius trenta focs i només sis s'han pogut controlar. Les flames també arriben a Lugo, amb sis focus declarats (només un d'actiu) i Ourense, amb quatre focs actius més.

La Conselleria de Medi Rural ha ordenat la mobilització de tots els mitjans humans disponibles dels serveis de Prevenció i Defensa dels Incendis Forestals davant la situació d'emergència en què es troba Galícia.

Un total de catorze mitjans aeris del Ministeri de Medi Ambient operen a Galícia en les tasques d'extinció dels incendis.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut