Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy, durant el ple del Congrés (EFE)
Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy, durant el ple del Congrés (EFE)
Madrid

La majoria del Congrés reclama que es derogui la reforma laboral del PP

El ple aprova una proposició no de llei del PSOE que demana pactar un nou Estatut dels Treballadors

RedaccióActualitzat

El ple del Congrés dels Diputats ha reclamat al govern espanyol que derogui "de manera immediata" la reforma laboral aprovada pel PP. La cambra ha aprovat una proposició no de llei del PSOE, que ha tingut el suport d'Units Podem, ERC, Compromís i el PNB. El PDECat i Ciutadans s'han abstingut i només el PP hi ha votat en contra.

El text aprovat demana que es consensuï amb els agents socials i polítics i els governs autonòmics un nou Estatut dels Treballadors. A més, diu que aquest Estatut ha de posar el punt final "a la discriminació existent entre els treballadors temporals i els indefinits".

El socialista Rafael Simancas ha defensat que cal superar "la reforma per la precarització" i pactar un Estatut del Treballador "per als bons llocs de treball i els salaris dignes".

El popular Gerardo Camps ha acusat el PSOE de voler marcar perfil: "Han de deixar de competir per veure qui sembla més o menys d'esquerres i pensar més en els parats a Espanya".

La proposició no de llei no obliga a res al govern espanyol, però ha evidenciat que el PP està sol en la defensa de la reforma laboral. L'únic aspecte que en salva la proposició són les mesures per conciliar la vida laboral i familiar.     

Anar al contingut