La majoria dels barcelonins volen la unió del tramvia de Colau, segons una enquesta

El 52,5% dels enquestats, segons ha pogut saber TV3, són partidaris de la unió del tramvia per la Diagonal, davant el 24% que s'hi oposen

RedaccióActualitzat

Una àmplia majoria de barcelonins avalaria un tramvia que transcorri per l'avinguda Diagonal de Barcelona. Ho diu una enquesta feta per l'Ajuntament i l'empresa TRAM, a la qual ha tingut accés TV3.

Segons aquesta enquesta, feta a un miler de persones, un 52,5% dels entrevistats estaria d'acord que el tramvia circulés al llarg de la Diagonal mentre que els que s'hi oposen són poc més d'un 24%.

L'enquesta es fa pública quan falten cinc dies perquè el projecte de la unió dels dos tramvies es porti al ple. Un projecte que no té prou suports per tirar endavant després que Esquerra anunciés que hi votaria en contra.

 

Notícia relacionada: El projecte d'urbanització del tramvia preveu eliminar el trànsit de la Diagonal entre Sardenya i Lepant

 

Un 18% el farien servir

L'enquesta s'ha fet a persones adultes d'entre 17 a 80 anys residents en alguna de les 9 poblacions per on passa el tramvia. Dels 52,5% a favor, gairebé un 64% viuen a Barcelona, prop d'un 25% resideixen en poblacions del Baix Llobregat i gairebé un 12% a la zona del Besòs.

Un 52,4% estarien d'acord a unir el tramvia per la Diagonal, però només un 18,1% diuen que l'utilitzarien de forma habitual, enfront del 37% que reconeixen que només l'agafarien de tant en tant.

Quant al seu ús potencial, un 75% l'utilitzarien per fer activitats d'oci i només un 19,5% agafarien el tramvia per la Diagonal per anar a treballar o a estudiar.

 

 

L'ús del transport públic

La major part de la població de l'àrea metropolitana utilitza el transport públic, i més de la meitat estaria d'acord a unir el tramvia per la Diagonal. Ho demostra una enquesta de l'Ajuntament de Barcelona que destaca aquesta dada: un 89,7% dels enquestats ha agafat el transport públic almenys un cop l'últim mes, i el metro és el més utilitzat.

El tramvia l'han utilitzat un 17,7% dels enquestats, i un 20% d'aquests ho fan de manera habitual

 

 

La polèmica política

L'enquesta arriba en plena polèmica política pel projecte d'unió del tramvia per l'avinguda. Justament aquesta setmana el grup municipal d'Esquerra ja anunciava que hi votaria en contra, i els seus vots són imprescindibles. No s'oposen a la idea d'unir els tramvies, sinó a com ho planteja el govern de Colau.

Diferents plataformes ciutadanes s'han manifestat els últims mesos per demanar la connexió, un projecte que sembla que cada cop s'encalla més.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut