Barcelona

La majoria de l'oposició acusa Colau de ser massa tèbia en la defensa dels Mossos a Gràcia

Durant el plenari de l'ajuntament, Collboni defensa "sense embuts" l'actuació dels Mossos, mentre que la CUP reclama al consistori que es posicioni "fermament en contra de la brutalitat policial"

RedaccióActualitzat

Durant el ple de l'Ajuntament de Barcelona, la majoria dels grups de l'oposició han acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'excessiva tebiesa en la defensa dels Mossos d'Esquadra per la seva actuació al barri de Gràcia aquests últims dies. En canvi, el soci de govern de Colau, el socialista Jaume Collboni, segon tinent d'alcalde, ha mostrat el seu "suport sense embuts" als Mossos.

La sessió plenària ha començat amb l'opinió de tots els grups sobre els incidents de Gràcia. L'alcaldessa ha expressat el seu rebuig a tota forma de violència i ha donat suport a la policia davant dels aldarulls. Colau, però, ha fet aquesta recomanació als Mossos: "Demanem proporcionalitat com han fet les entitats veïnals del barri, que tant ahir com avui han manifestat la necessitat de fer actuacions proporcionals que ajudin a abaixar la tensió i no a augmentar-la."

Aquesta afirmació d'Ada Colau ha estat qüestionada per la majoria de grups de l'oposició. El convergent Xavier Trias ha manifestat el seu suport absolut i total als Mossos i ha criticat les paraules de l'alcaldessa: "Quan vostè parla de proporcionalitat, atenció perquè vostè està posant en dubte el que fan algunes forces de seguretat, i jo crec que això no s'ha de fer."

Jaume Collboni ha volgut mostrar el suport del PSC als veïns de Gràcia, molts dels quals, ha dit, estan a favor de l'activitat que es feia al Banc Expropiat però no comparteixen que s'alteri la convivència. En aquest sentit, s'ha posat al costat dels cossos policials, perquè fan una "feina valuosa per garantir la convivència i fer respectar les llibertats".

Carina Mejías, en nom de C's, ha considerat "intolerable" que Barcelona pateixi aldarulls com els que estan passant a Gràcia, "que posen en risc la convivència i col·loquen els veïns en una situació d'indefensió". Mejías ha reconegut la feina dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, que "no desenvolupen una tasca fàcil", i ha rebutjat qualsevol manifestació de violència.

El president del grup d'ERC, Alfred Bosch, ha opinat que el govern de la ciutat ha actuat "amb lleugeresa" en aquesta qüestió, i sempre dóna la "culpa" als altres. "Els incendis s'apaguen a l'hivern, cal previsió. Vostè és la màxima autoritat en matèria de seguretat i amb maduresa ha d'assumir la responsabilitat a tots els efectes, a costa d'impopularitat", ha remarcat Bosch, que també ha demanat disculpes als veïns perquè "no s'ha fet tot el que calia per defensar-los".

El popular Alberto Fernández Díaz ha avisat Colau que en aquesta qüestió "no val l'equidistància" i no es pot cedir al "xantatge" d'uns grups antisistema als quals se'ls permet molt més del que poden fer els veïns normals. "Se'ls paga el lloguer, se'ls paga la llum, se'ls consent que facin activitats econòmiques irregulars i molestes", s'ha queixat Fernández Díaz, que ha recordat que l'alcaldessa "ha estat un d'ells". "Exerceixi d'alcaldessa sense ocupar el càrrec amb 'k'", ha conclòs.

Contràriament a l'opinió majoritària de l'oposició, la CUP, a través de la seva regidora Maria Rovira, ha reclamat a l'ajuntament que es posicioni "fermament en contra de la brutalitat i impunitat policial".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut