Ja és oficial el calendari laboral del 2018, ple de possibles ponts

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'ha publicat al BOE el calendari laboral del 2018, de manera que ja és oficial. No hi ha cap canvi respecte a l'avançament que es va fer públic a mitjans d'agost. La majoria de festius cauen de dimarts a dijous i dos són en dissabte. Un d'aquests dissabtes és el 8 de desembre, cosa que redueix al mínim el pont de la Puríssima.

El calendari és acordat anualment pel govern espanyol i els anomenats agents socials, és a dir, patronals i sindicats, i inclou els dies de Nadal, de Setmana Santa, el 15 d'agost, l'Onze de Setembre, el 12 d'Octubre.

La Setmana Santa arribarà més aviat que aquest any, just a finals de març. Aquest és el llistat dels 13 dies que s'han pactat a Catalunya:

- 1 de gener: dilluns
- 6 de gener: dissabte
- Divendres Sant: 30 de març
- Dilluns de Pasqua: 2 d'abril
- 1 de maig: dimarts
- 15 d'agost: dimecres
- 11 de setembre: dimarts
- 12 d'octubre: divendres
- 1 de novembre: dijous
- 6 de desembre: dijous
- 8 de desembre: dissabte
- 25 de desembre, Nadal: dimarts
- 26 de desembre, Sant Esteve: dimecres

A aquestes dates, els ajuntaments hi afegeixen dues festes locals, retribuïdes i no recuperables. Sant Joan no apareix al calendari perquè cau en diumenge. Sant Jordi, que tradicionalment no és festiu, cau en dilluns.

La majoria de festius han quedat al mig de la setmana: 3 en dimarts, 2 en dimecres i un en dijous. La patronal fa temps que reclama que es moguin a dilluns o divendres per evitar els ponts, però encara no hi ha acord per fer-ho.

Anar al contingut