(Luis Tejido / EFE)

La llum torna a pujar i avui arriba al màxim històric després d'uns dies de treva

L'encariment del gas, que utilitzen les centrals del cicle combinat, explica part d'aquest augment per la incidència que té en els preus de la subhasta

Actualitzat

Després d'uns dies en què el preu de la llum havia frenat la crescuda incessant de l'agost, aquest dijous es tornarà a assolir un nou màxim històric.

El megawatt l'hora es pagarà a 141,71 euros, sis euros més car del que es paga aquest dimecres. Fins ara, la xifra més alta a què s'havia arribat era de 140,23 euros.

Aquest és el preu mitjà al llarg de tot el dia. El tram específic en què la llum valdrà més serà de 21.00 a 22.00 (155,62 euros), i el moment en què valdrà menys serà a les 5 de la matinada, quan tindrà un preu de 120,92 euros.

Des del govern espanyol es comprometen a introduir mesures que abarateixin els preus, per així complir amb la promesa de Pedro Sánchez, que va assegurar que aquest 2021 els ciutadans espanyols acabarien pagant el mateix que el 2018.

L'encariment del gas, que utilitzen les centrals del cicle combinat, explica part d'aquest augment per la incidència que té en els preus de la subhasta.


Les elèctriques es presenten com a víctimes

Els consellers delegats de les principals companyies elèctriques s'han reunit aquest dimecres en un fòrum organitzat per El Economista, on s'han defensat de les acusacions que els dibuixen com els principals beneficiaris d'aquesta situació.

Asseguren que la situació també és perjudicial per a elles, com ha declarat el president de Naturgy, Francisco Reynés.

"Estem sotmesos a les forces del mercat, que a vegades funcionen en sentit positiu i d'altres en negatiu."

Per posar-hi remei, els dirigents de les elèctriques han exigit al govern espanyol i a la Comissió Europea que prengui mesures per accelerar la transició energètica i la descarbonització. També han demanat a Sánchez que, com a solució immediata, redueixi els impostos.

ARXIVAT A:
Energia
Anar al contingut