Imatge d'arxiu del titular d'Interior italià, Roberto Maroni. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del titular d'Interior italià, Roberto Maroni. (Foto: EFE)
Roma

La Lliga Nord trenca l'aliança amb el Poble de la Llibertat de Berlusconi pel suport a Monti

La Lliga Nord ha anunciat la ruptura amb el Poble de la Llibertat (PDL), la formació de Silvio Berlusconi. El fins ara ministre de l'Interior itàlia, Roberto Maroni, ha explicat que el motiu és el suport del PDL al govern de Mario Monti. A causa d'aquesta decisió, la Lliga Nord passarà a l'oposició.

Actualitzat
El Poble de la Llibertat i la Lliga Nord han mantingut una col·laboració intermitent des del principi de la carrera política de Silvio Berlusconi, a principis dels 90. La formació federalista ha estat sòcia de govern d'Il Cavaliere" entre el 2001 i el 2006 i entre el 2008 i el 2011. 

Després de la dimissió de Berlusconi, el Poble de la Llibertat ha donat suport a l'economista Mario Monti per formar un nou executiu, mentre que la Lliga Nord ni tan sols es va presentar a la ronda de consultes. Via telefònica, el seu líder, Umberto Bossi, va confirmar a Monti que no comptés amb el seu suport i que el seu grup passaria a l'oposició.

Roberto Maroni ha explicat que en el cas que el govern de Mario Monti esgotés la legislatura el 2013, com és la seva intenció, "hi haurà un any i mig de temps per saber si l'aliança Lliga Nord-PdL es pot reconstruir o no, però avui s'ha interromput el recorregut iniciat el 1994 ".
Anar al contingut