Mahmud Abbas, a la reunió de la Lliga Àrab (Foto: Reuters)
Mahmud Abbas, a la reunió de la Lliga Àrab (Foto: Reuters)
Sirte

La Lliga Àrab rebutja les converses de pau mentre no s'aturin les construccions a les colònies

La Lliga Àrab s'ha alineat amb l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) i rebutja converses de pau directes entre israelians i palestins mentre no s'aturin les construccions a les colònies. Després d'una reunió amb el president de l'ANP, Mahmud Abbas, la Lliga Àrab dóna un mes de termini als Estats Units perquè puguin convèncer l'executiu de Benjamin Netanyahu d'aturar les construccions als assentaments, permeses des que el 26 de setembre passat va acabar la moratòria.

Actualitzat
Les converses entre israelians i palestins estan aturades però no trencades del tot, i el govern de Barack Obama continua fent esforços per rellançar el procés. Els Estats Units tenen ara un mes de termini per intentar convèncer els israelians.

De fet, segons la premsa israeliana, la diplomàcia nord-americana hauria ofert al govern de Benjamin Netanyahu un acord a canvi que dicti una nova moratòria de dos mesos que aturi la construcció als assentaments. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, estaria a favor d'aturar les obres a les colònies durant dos mesos més per afavorir el procés de pau. Però la major part del seu gabinet, format per alguns polítics de l'extrema dreta, s'hi oposaria.

Les converses de pau, represes fa tan sols cinc setmanes, estan estancades des de finals de setembre.
Anar al contingut