Imatge d'un bombardeig al Iemen
Imatge d'un bombardeig al Iemen
Egipte

La Lliga Àrab acorda la creació d'una força militar regional davant l'amenaça dels rebels xiïtes al Iemen

La coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita afirma que seguirà bombardejant les posicions dels houthis fins que es rendeixin

RedaccióActualitzat

A la cimera a Egipte d'aquest cap de setmana, els representants de la Lliga Àrab finalment han acordat la creació d'una força militar regional per combatre els houthis. Exigiran la retirada de les milícies xiïtes houthis del Iemen i mantindran l'operació militar fins que es rendeixin. 

"Els bombardejos sobre les posicions dels houthis no s'aturaran fins que es rendeixin" és una de les frases que s'han sentit durant la cimera.

L'únic que s'hi ha oposat ha estat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que aposta per resoldre el conflicte pacíficament. Tot i els seus arguments, s'ha mostrat comprensiu amb la iniciativa bèl·lica de l'Aràbia Saudita.

Més bombardejos

Aquest diumenge a la matinada, l'aeroport de la capital del Iemen, Sanà, ha sigut bombardejat per l'aviació saudita. L'aeroport ha quedat inutilitzat poques hores després que centenars d'estrangers, sobretot treballadors de les Nacions Unides, han marxat per via aèria cap a llocs més segurs, lluny dels bombardejos.

L'objectiu dels atacs aeris de la coalició militar és destruir bona part de l'arsenal, sobretot míssils balístics, que els rebels houthis havien capturat a l'exèrcit iemenita.

El portaveu de la coalició militar de l'Aràbia Saudita, Ahmed Asseri, ha explicat la situació: "L'objectiu és seguir buscant aquest tipus de míssils, per destruir-los. Creiem que ja n'hem destruït la major part".

Anar al contingut