El Popular queda absorbit pel Santander
El Popular queda absorbit pel Santander

La lletra petita de l'oferta del Santander als clients del Popular

RedaccióActualitzat
El Santander ha batejat el seu pla de compensació com "Acció de fidelització", segons informa en la seva nota a la CNMV. Asseguren que es tracta d'una "acció comercial" destinada a conservar aquells clients del Popular que van comprar accions en l'última ampliació de capital (maig-juny del 2016), i que van perdre la inversió quan les autoritats europees van decidir traspassar l'entitat al Santander per un euro simbòlic. Per acollir-se a la compensació hauran de continuar com a clients del banc. L'ampliació de capital del 2016 va captar 2.500 milions d'euros, i la solució que ofereixen cobreix fins a 980 milions, de manera que deixa fora un gruix important dels accionistes afectats. Tenint en compte la fórmula triada per aquesta compensació, el banc calcula que el cost real que haurà d'assumir serà menor, d'uns 680 milions.
 
Qui pot acollir-s'hi?   
Clients del Popular (i s'entén que també treballadors) que van comprar accions durant l'ampliació del 2016 i que continuïn lligats al banc. Aquells que hi van invertir fins a 100.000 euros rebran el 100% del que hi van posar. La compensació va baixant, i els que hi van invertir més d'un milió ja no tenen dret a acollir-se al pla.
 
Què rebran com a compensació?
No rebran diners en efectiu, sinó un títol perpetu, que durant els primers set anys donarà un rendiment de l'1 per cent anual. Però el capital estarà immobilitzat durant aquests primers set anys. Passat aquest període, i amb autorització prèvia del regulador, el Santander podria decidir amortitzar el títol i retornar al client l'import total del que va invertir, en metàl·lic. La nota del banc a la CNMV recorda que l'amortització serà "a voluntat del Banc Santander".
 
Quina condició posa el Santander?
Per acollir-se a la compensació, el client haurà de renunciar a emprendre accions legals contra el banc, els seus administradors, directius i empleats, per tot el que tingui a veure amb la gestió del Popular.
 
Qui en queda fora?
Els grans accionistes i grups d'inversió. I també tots aquells que van comprar accions del Popular abans i després de l'ampliació de capital del 2016. Molts bufets d'advocats i accionistes individuals estudien ara accions legals per recuperar la seva inversió. Demostrant, per exemple, que en els últims anys els comptes de l'entitat no van reflectir la seva situació real de crisi, i que, per tant, van invertir-hi enganyats.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut