La llei de voluntats digitals crea la figura de l'hereu digital, que administra els comptes de la persona morta (Reuters)
La llei de voluntats digitals crea la figura de l'hereu digital, que administra els comptes de la persona morta (Reuters)
Barcelona

La llei que crea la figura de l'hereu digital supera el primer pas al Parlament

La llei de voluntats digitals permetrà decidir què volem fer amb les nostres xarxes socials quan morim i també dona poder als pares per demanar que es retirin imatges que puguin perjudicar els fills

RedaccióActualitzat

Has pensat què vols que passi amb els comptes que tens a les xarxes socials quan hagis mort? El Parlament ha aprovat tramitar la llei de voluntats digitals, que crea la figura de l'hereu digital, la persona que administrarà els comptes i continguts d'un difunt a la xarxa.

La llei preveu creuar el Registre de voluntats digitals, que tindrà el mateix valor que el testament.

També servirà per designar qui volem que administri els comptes en cas d'incapacitat sobrevinguda.

 

♦ Un de cada cinc internautes es penedeix d'haver publicat a les xarxes socials

 

La norma estableix que els pares tenen el dret i l'obligació de protegir els menors d'un ús inapropiat d'internet. Per això, si convé, es podran adreçar a la justícia perquè una determinada empresa retiri imatges, comentaris o, fins i tot, bloquegin l'accés a un compte si pensen que els poden perjudicar.

Cap grup parlamentari ha presentat esmenes a la totalitat a la llei. Sí que hi ha hagut crítiques pel fet que s'hagi tramitat d'urgència.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha destacat que la llei és "pionera a l'Estat i en el context europeu".

Molts usuaris no saben que plataformes com Google, Facebook o Twitter preveuen poder nomenar un hereu digital que gestioni el compte d'una persona quan mor.

 

 

 

 

Anar al contingut