Londres

La llei de drets d'autor deixa les presons britàniques sense música

La crisi econòmica està obligant els governs a reduir al màxims les despeses. El govern del Regne Unit també i per això ha decidit suprimir la música de les presons i estalviar-se així les llicències que havia de pagar perquè els interns poguessin escoltar la ràdio o un CD en llocs comuns com podrien ser les àrees de descans o els tallers.

Actualitzat
Amb aquesta decisió, el govern britànic segueix el que està estipulat a la llei de drets d'autor, que fa pagar per posar música en llocs públics, segons publica el diari "The Guardian". Els presos encara podran escoltar-ne a les seves cel·les, perquè sí que són considerades casa seva.

No obstant això, el cinema es mantindrà. Les autoritats pagaran els drets corresponents per a cintes i DVD, tot i que algunes distribuïdores els demanaran que detallin quin ús donen a cadascun dels aparells de televisió del centre.

Els drets d'autor són aquests dues motiu de polèmica. Aquesta mateixa setmana la Societat General d'Autors i Editors d'Espanya (SGAE) va imposar un nou cànon als perruquers que els obliga a pagar per tenir connectada la ràdio. Com a resposta, els perruquers catalans han iniciat una campanya per demanar als clients que vagin a la perruqueria amb la seva pròpia música.
Anar al contingut