Barcelona

La línia dels FGC afectada per les obres de l'AVE estarà tallada durant més de dos mesos

La línia Anoia-Llobregat dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que va resultar afectada per les obres de l'AVE i que està tallada des del 20 d'octubre, encara trigarà més de dos mesos a posar-se en servei, segons ha anunciat el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal. En un principi, s'havia donat un termini de dos mesos per restablir-hi la circulació de trens, tot i que l'aturada dels treballs de l'alta velocitat a Bellvitge i el retard que se'n derivarà condicionarà la data de represa del servei dels FGC.

Actualitzat

L'endemà que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, anunciés que els usuaris de les línies de Rodalies de Renfe 2 sud, 7 i 10 viatjaran gratis fins que l'AVE arribi a Barcelona, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha anunciat que també els usuaris perjudicats pel tall d'aquesta línia dels FGC seran compensats de manera proporcional a l'afectació.

Aquesta proposta es pactarà amb entitats de transport, com l'Associació per a la Promoció del Transport Públic i el Comitè d'Usuaris de Renfe, en què participen, entre d'altres, representants de la companyia i dels sindicats.

Les obres de l'AVE al barri de Bellvitge van provocar filtracions i moviments en el subsòl que, al seu torn, van desplaçar un mur del túnel adjacent dels FGC de la línia Anoia-Llobregat. Nadal ha reconegut que no hi ha una data definitiva per al restabliment del servei en aquesta línia i ha insinuat que serà la mateixa que la de finalització de les obres de l'AVE al barri de l'Hospitalet de Llobregat.

Anar al contingut