Lleida

La línia de Renfe entre Lleida i Raimat, l'R12 i sis carreteres, tallades per la llevantada

El Servei d'Emergències rep 1.144 trucades fins a les nou del matí i Protecció Civil manté el pla Inuncat

RedaccióActualitzat

La llevantada ha provocat un bon nombre d'afectacions arreu de Catalunya, la més greu la mort de quatre àvies després d'inundar-se la residència on vivien a Agramunt arran de la llevantada que ha fet desbordar el riu Sió. Precisament, Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat pel risc d'acumulació d'aigua en zones inundables:

A Agramunt, s'han suspès també les classes a l'escola bressol municipal Els Nins i a l'Escola Municipal de Música, que estan situades al mateix carrer que la residència geriàtrica.

Més de 600 serveis per inundacions

Des de l'inici del temporal fins a les vuit del matí, els Bombers han atès 626 serveis per inundacions

Més de 1.100 trucades al 112

El telèfon d'emergència 112 ha rebet 1.144 trucades fins a les nou del matí.

La majoria de trucades que s'han fet a Emergències provenien del Vallès Occidental, el Baix Camp i i el Segrià.

Arran del temporal, la línia de tren convencional de Renfe entre Lleida i Raimat està tallada per pedres a la via a causa de les fortes pluges i s'ha hagut d'habilitar un servei alternatiu d'autobusos per fer el trajecte.

El temporal també ha obligat a interrompre el tram entre Manresa i Calaf de la línia de Rodalies R12, que va de l'Hospitalet de Llobregat a Lleida. Renfe ha informat que la línia ha estat interrompuda  "per obstacles a la via" arran de les condicions atmosfèriques.

En concret, hi havia pedres de grans dimensions a la via. En un primer moment, s'ha reobert la via però s'ha hagut de tornar a tancar una estona després.

El cremallera de Montserrat, fora de servei

El cremallera de Montserrat, però, encara està fora de servei a causa d'una esllavissada.

Sis carreteres tallades

Tot i que la llevantada, que va deixar aquest dilluns prop de 200 litres al Parc Natural dels Ports i ratxes de vent de 109 quilòmetres per hora a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, remet, el dia s'ha llevat amb sis carreteres tallades per les inundacions.

​Hi ha tallades la TV-2005 a Aiguarmúrcia, a l'Alt Camp; la BV-3003 a Callús i la C-1411b a Manresa, al Bages; l'N-141F a Oluges i la LV-1003 Sant Guim Freixenet, a la Segarra; i la LV-3341 a Barbens, al Pla d'Urgell.

Al Pla de Santa Maria, els Bombers van rescatar un home que havia estat arrossegat per una riera. A més, un esclafit, semblant a un tornado, a Mont-roig del Camp, va causar danys en una urbanització que, majoritàriament, té habitatges de segona residència. La força va aixecar persianes metàl·liques i va trencar arbres. 

​Sense llum i port tancat durant la llevantada

El temporal també ha deixat temporalment més de 10.000 abonats sense llum al Tarragonès, el Maresme i el Vallès. Al port de Barcelona, 6 vaixells -entre els quals un creuer- no van poder atracar a l'hora prevista. A dos quarts d'una de la matinada, però, entrava per la bocana nord del port un dels tres ferris que havien ajornat l'arribada a Barcelona pel mal temps. Cinc vaixells més de mercaderies i un creuer amb 2.900 persones a bord també han esperat la millora de les condicions per entrar a port.

L'aiguat també ha provocat problemes a les línies de tren. A Lleida es va inundar el pas soterrat d'accés a la majoria d'andanes de l'estació. Es va suspendre la circulació de quatre trens regionals, i als passatgers els van dur amb autocars fins a Bell-lloc, on van poder continuar el viatge amb tren. A Lleida va quedar només una línia operativa i això també va causar alguns retards a l'AVE.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut