La líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías (ACN)
La líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías (ACN)
Barcelona

La líder de Cs a Barcelona hauria inflat el currículum amb un màster i un postgrau

Són dos cursos menors que hi consten com a títols superiors. Carina Mejías ho ha qualificat d'"error" i l'atribueix al seu equip

RedaccióActualitzat

En plena onada de revelacions sobre dubtes i falsedats en les trajectòries acadèmiques de polítics en actiu, aquest dimarts s'ha sabut que la regidora que encapçala el grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, hauria inflat el seu currículum, fent-hi constar dos cursos menors com un màster i un postgrau.

Ho ha revelat el digital Eldiario.es: segons han informat, el màster en Dret Concursal per la Universitat de Vic, la UVIC, que apareix al currículum oficial de Mejías a l'Ajuntament, no és un màster sinó només un curs sobre administració concursal de 5 crèdits.

Un seminari de 3 crèdits

I també que el postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya, la UIC, només va ser un seminari de 3 crèdits. Un màster consta d'entre 60 i 120 crèdits, mentre que un postgrau en té entre 30 i 60.

A més, l'únic màster autèntic que té, sobre Estudis Humanístics i Socials, apareix al currículum com a cursat a la Universitat Oberta de Catalunya, la UOC, quan el va fer a la universitat privada Abat Oliba, la UAO.

Notícia relacionada: Detecten presumptes irregularitats en la llicenciatura de dret de Casado

"Errors" de l'equip

Mejías ho ha admès tot, ho ha qualificat d'"errors", i n'ha responsabilitzat l'equip del seu partit que va facilitar la informació al consistori. El cas de la líder a la ciutat de Barcelona s'afegeix al del líder del partit, Albert Rivera.

En els diferents currículums més o menys oficials de Rivera han anat apareixent i desapareixent titulacions diferents. Fa pocs dies, i després que reclamés a Pedro Sánchez que fes pública la seva tesi doctoral, Rivera va afegir un màster en Dret per la Ramon Llull al currículum oficial al Congrés dels Diputats.

Aquest màster ja apareixia en altres currículums, però no l'havien reflectit en aquest. Al mateix temps, però, Rivera va treure el "doctorand" per la UAB que constava a la web del partit després que aquesta universitat recordés que no està fent cap doctorat.

ARXIVAT A:
Cs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut