Javier Clemente durant la seva etapa com a seleccionador del Camerun. (Foto: Reuters)
Futbol

La Líbia que dirigeix Javier Clemente guanya el Campionat d'Àfrica de Nacions

Javier Clemente ha portat la selecció de Líbia al primer títol de la seva història, el Campionat d'Àfrica de Nacions. L'equip que dirigeix Clemente va superar en la tanda de penals la gran favorita, Ghana. Líbia va guanyar el primer partit del campionat i va empatar la resta, i va superar els seus rivals en quarts (Gabon), semis (Zimbabwe) i la final en els llançaments de penals.

Actualitzat

Javier Clemente ha portat la selecció de Líbia al primer títol de la seva història, el Campionat d'Àfrica de Nacions. L'equip que dirigeix Clemente va superar en la tanda de penals la gran favorita, Ghana, després que la final del torneig, jugat a Sud-àfrica, acabés amb empat a 0. El tècnic basc ha aconseguit aquest triomf sent fidel al seu estil. Líbia va guanyar el primer partit del campionat i va empatar la resta, i va superar els seus rivals en quarts (Gabon), semis (Zimbabwe) i la final en els llençaments de penals.

La selecció de Clemente és la tercera campiona d'un torneig que només fa tres anys que existeix, i que només poden disputar jugadors que participin en les seves lligues locals. Abans que Líbia, els anteriors campions van ser el Congo i Tunísia. Javier Clemente ha afegit un títol al seu palmarés 30 anys després dels seus èxits amb l'Athletic Club de Bilbao.


 

Anar al contingut