Antoni Mateu, secretari de Salut Pública.
El secretari de Salut Pública ha revelat que el brot de legionel·losi de Ripollet es va originar en un camió de la neteja.
Barcelona

La legionel·losi al Vallès Occidental ha provocat deu morts i l'origen del brot de Ripollet és un camió de la neteja

Ho ha explicat al Parlament el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, que ha dit que el brot de Ripollet l'hauria causat un camió de la neteja

RedaccióActualitzat

La Generalitat augmenta a deu la xifra de morts pels brots de legionel·losi al Vallès Occidental el setembre passat. En una compareixença al Parlament, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha situat en un camió de la neteja l'origen del brot de Ripollet.

A la comissió de Salut de la cambra baixa, Mateu ha detallat que el brot de Sabadell va afectar 41 persones, sis de les quals van morir. Fins ara s'havia informat de cinc. Les 41 persones afectades tenen edats d'entre 45 i 94 anys, i moltes d'elles amb patologies greus. Tot i que d'entrada es va situar l'origen a una torre de refrigeració, ara es mostren prudents i diuen que cal esperar els resultats del centenar de mostres que encara s'estan estudiant. 

A Ripollet han emmalaltit de legionel·losi set persones, dues de les quals es tracta de casos dubtosos, ha informat Mateu, que ha assegurat que tots els afectats s'han concentrat en una àrea de 500 metres i que el focus estaria vinculat a un camió de la neteja. En aquesta ciutat hi ha hagut quatre morts. 

 

Anar al contingut