Los Angeles

"La La Land" iguala el rècord històric amb 14 nominacions als Oscars

"Moonlight" i "Arrival" la segueixen amb vuit nominacions cada una

RedaccióActualitzat

La pel·lícula musical "La La Land", titulada a Espanya "La ciudad de las estrellas - La La Land" ha arrasat en les nominacions als Oscars. La cinta que dirigeix el jove Damien Chazelle acapara 14 nominacions; entre altres, les de millor pel·lícula i millor director i millors actrius i actors, i iguala el rècord històric de nominacions de "Tot sobre Eva" i "Titanic".

Dirigida per Chazelle i interpretada per Emma Stone i Ryan Gosling, "La La Land" ja va ser la gran triomfadora dels Globus d'Or i aquests dies ja es donava per fet que s'imposaria a les candidatures. Aquesta comèdia musical sobre les ambicions i els somnis d'un músic de jazz i una aspirant a actriu de Los Angeles és tot un homenatge al Hollywood clàssic.

Empatades a vuit nominacions la segueixen les pel·lícules "Moonlight" i "La llegada" ("Arrival"). "Moonlight", de Barry Jenkins, explica la difícil infància, adolescència i maduresa d'un noi afroamericà que creix en una zona conflictiva de Miami. "Arrival", de ciència-ficció, descriu la invasió extraterrestre des d'un angle que no s'havia vist mai. "Manchester frente al mar", de Kenneth Lonergan; "Lion" de Garth Davis, i "Hasta el último hombre", de Mel Gibson, empaten, per la seva banda, a sis candidatures.

6 actors afroamericans nominats

A banda de  "Moonlight", dues altres pel·lícules sobre les minories racials són "Fences", amb quatre nominacions, i "Figuras ocultas", amb tres i "Loving", amb una. Precisament, després de la polèmica per l'última edició dels Oscars, en aquesta 88 edició hi ha 6 actors afroamericans nominats: quatre actrius i dos actors.

Les nominacions més destacades

Els 9 títols nominats a millor pel·lícula pels Oscars han estat "La Llegada", "La La Land", "Moonlight", "Fences", "Comanchería", "Manchester frente al mar", "Figuras ocultas", "Lion" i Hasta el último nombre".

Els nominats com a millors directors: Denis Villeneuve, per "La llegada"; Mel Gibson, per "Hacksaw Ridge"; Damien Chazelle, per "La la Land"; Kenneth Lonergan, per "Manchester frente al mar", i Barry Jenkins, per "Moonlight".

 

 

Com a millor actor han estat nominats Casey Affleck, que ja va guanyar el Globus d'Or per "Manchester frente al mar"; Andrew Garfield, per "Hasta el último hombre"; Denzel Washington, per "Fences", i Viggo Mortensen, per "Captain Fantastic", a més de Ryan Gosling per "La La Land". 

 

 

En la categoria de millor actriu, Emma Stone, protagonista de "La, La, Land", destaca al costat de la francesa Isabelle Huppert, per la pel·lícula "Elle", una producció francesa dirigida per l'holandès Paul Verhoeven. També hi ha Meryl Streep, l'actriu més nominada de la història, aquest cop per "Florence Foster Jenkins"; Ruth Nega, per "Loving", i Natalie Portman, per "Jackie".

 

 

Entre les nominacions a millor actor secundari: Mahershala Ali, per "Moonlight"; Jeff Bridges, per "Comanchería"; Lucas Hedges, per "Manchester frente al mar"; Dev Patel, per "Lion", i Michael Shannon, per "Animales Nocturnos".

 

 

Pel que fa a les actrius secundàries, les nominades són: Viola Davis, per "Fences"; Naomie Harris, per "Moonlight"; Nicole Kidman, per "Lion"; "Octavie Spencer", per "Figuras ocultas", i "Michelle Williams", per "Manchester frente al mar".

En la categoria de millor pel·lícula animada, "Kubo y las dos cuerdas mágicas", "Valiana", "Mi vida de calabacín", "La tortuga roja" i "Zootrópolis".

Les pel·lícules nominades de parla no anglesa són "Land of Mine", de Dinamarca; "A Man Called Ove,", de Suècia; "Tanna", d'Austràlia; "Toni Erdman", d'Alemanya, i "The Salesman", de l'Iran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut