Futbol

La Juventus recorre a la justícia ordinària per apel·lar contra la sanció per frau al Calcio

La Juventus ha decidit recórrer a la justícia ordinària italiana per apel·lar contra la sanció per frau esportiu del Calcio que l'ha condemnat a baixar a la sèrie B, la Segona Divisió italiana, i començar el campionat amb disset punts menys de penalització. Les apel·lacions dels clubs italians sancionats per l'escàndol de compra de partits van suposar, dies enrere, reduccions en els càstigs imposats inicialment, i la Juve va ser l'únic equip que no es va salvar del descens de categoria.

Actualitzat

La decisió l'ha pres el consell d'administració del club, que considera que la sanció, pèrdua de la categoria amb disset punts de penalització, és injustificada i desproporcionada si es compara amb els altres clubs implicats en el frau, com el Milan, el Fiorentina i el Lazio. La Juventus entén que ja han començat a patir les conseqüències de la condemna, amb la sortida de diversos jugadors com Cannavaro, Zambrotta i Ibrahimovitx, entre altres. La decisió del club d'anar a la justícia ordinària, però, els podria portar encara més sancions perquè els estatuts de la FIFA no permeten als clubs anar als tribunals ordinaris.

Amb les reduccions a la sentència inicial, Fiorentina i Lazio aconseguien mantenir-se a la Primera Divisió (sèrie A), és a dir, s'estalviaven el descens, amb una penalització de dinou i onze punts, respectivament, a la pròxima Lliga. Pel que fa al Milan, la penalització, a Primera, es reduïa de quinze punts a vuit, i amb el consentiment per disputar la fase prèvia de la Champions. L'únic descens que es va dictaminar va ser el de la Juventus a la sèrie B, però amb un rebaixa de trenta a disset punts de desavantatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut