Futbol

La Juventus, la Fiorentina i la Lazio baixen a la Serie B pel cas de corrupció al "calcio"

Juventus, Lazio i Fiorentina baixen a la Serie B, la Segona Divisió italiana, i a més hauran de començar la pròxima temporada amb punts de penalització, segons ha dictat la sentència adoptada pel frau esportiu al "calcio". La Juventus, per exemple, iniciarà la Lliga amb menys 30 punts. El que en teoria ha sortit més ben parat és el Milan: com s'esparava es manté a la Serie A, la Primera Divisió, però la temporada que ve començarà la lliga amb 15 punts menys que els altres equips i, a més, no podrà disputar la Lliga de Campions.

Actualitzat
La sentència final ha estat més benèvola del que, inicialment, havia demanat el fiscal federatiu Stefano Palazzi. Dels quatre clubs implicats en el cas de frau esportiu en les designacions arbitrals, la Juventus ha estat el més afectat. El vigent campió a Itàlia jugarà la pròxima temporada a la Serie B, l'equivalent a la Segona Divisió espanyola, i ho farà amb una penalització de 30 punts. L'equip torinès, a més, perd la plaça de Lliga de Campions per aquesta temporada 2006-2007.

També el Milan, la Fiorentina i la Lazio han conegut aquest divendres el càstig imposat per la Comissió d'Apel·lació de la Federació. La Fiore també s'ha vist condemnada al descens de categoria, però amb una penalització menor, 12 punts menys. Els acompanyarà la Lazio, que començarà la competició amb 7 punts menys. També el Milan arrencarà la temporada amb desavantatge, 15 punts menys, però ho farà a la Serie A. Això sí, els d'Ancelotti han quedat exclosos de la Lliga de Campions.

Els grans beneficiats seran, doncs, el Palerm i el Chievo, que, de retruc, podran participar en la pròxima edició de la Champions. I també ho podrien ser altres equips importants d'Europa, que podrien fitxar estrelles a preu de ganga. Capello vol Cannavaro, Emerson i Zambrotta per al seu nou projecte amb el Madrid. El Barça també s'ha interessat pel polivalent Zambrotta, però l'opció prioritària és el francès Thuram. Amb el descens de la Juve, fins a nou jugadors presents en la final de l'últim Mundial podrien canviar d'aires.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut