Agents dels Mossos que han participat en l'operatiu policial a Can Vies. (Foto: ACN)
Agents dels Mossos que han participat en l'operatiu policial a Can Vies. (Foto: ACN)
Barcelona

La jutgessa justifica l'escorcoll a Can Vies perquè diu que allà és on es va "preparar" l'atac del 12-O

Per la magistrada, la motivació ideològica de l'atac a vuit ultres el Dia de la Hispanitat és "evident" perquè els presumptes autors portaven senyals de la seva ideologia i haurien cridat "fatxes de merda, us matarem" i altres insults similars.

RedaccióActualitzat

La titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de Barcelona justifica l'escorcoll d'aquest dimarts al vespre al centre ocupat Can Vies del barri de Sants perquè creu que allà és on es "va preparar" un atac per part d'antifeixistes a un grup d'ultradreta després d'una manifestació el Dia de la Hispanitat.

Segons indica la resolució de la jutge, una quinzena de persones amb barres, cadenes, pedres i altres objectes contundents "van atacar de manera sorprenent un grup de vuit persones" que després d'acudir a la manifestació ultra estaven prenent alguna cosa en un bar del carrer Farell.

Per la magistrada, la motivació ideològica de l'atac és "evident" perquè els presumptes autors portaven senyals de la seva ideologia i haurien cridat "fatxes de merda, us matarem" i altres insults similars.

En l'escorcoll d'aquest dimarts, els Mossos han detingut sis persones com a presumptes autors d'una agressió a vuit ultres i els imputen delictes de lesions, amb l'agreujant de motius d'odi i de danys.

En la sentència d'autorització de l'entrada i l'escorcoll de Can Vies, la jutge assenyala que les sis persones presumptament relacionades amb aquests fets "van ser observats i gravats quan, poc abans de l'atac, sortien de l'edifici anomenat Can Vies, en inequívoca actitud i conducta de preparació de l'acció".

El text apunta que en aquestes imatges "es pot observar com es donen indicacions de la direcció a seguir, s'adopten precaucions per intentar ocultar cares i indumentàries, i es porten barres, pals, pedres i altres objectes contundents". La jutge també assegura que, després de l'agressió, "un mínim de tres dels autors van tornar a l'interior de Can Vies".

Crítiques a l'operatiu

En un comunicat, el centre Can Vies lamenta el "desmesurat operatiu policial intimidatori" desplegat per la Brigada Mòbil dels Mossos i que hagin trencat la porta amb violència.

El centre ocupat critica "el constant setge policial, judicial i administratiu que pateix Can Vies des de fa anys" i mostra la seva solidaritat amb els sis detinguts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut