La jutge veu indicis de delicte en el màster de Casado i eleva el cas al Suprem

Actualitzat

La jutge de Madrid que instrueix el cas del màster de Pablo Casado trasllada la causa al Tribunal Suprem perquè veu indicis de responsabilitat penal en l'actuació de l'actual president del Partit Popular.

Després de diversos interrogatoris a professors i companys de màster, la jutge Carmen Rodríguez-Medel ha vist indicis racionals de criminalitat. Com que Casado és diputat al Congrés i, per tant, aforat, la causa es trasllada a la sala segona del Suprem.

La jutge instructora també va demanar a la Universitat Rey Juan Carlos que lliuressin la documentació relacionada amb aquest màster. La universitat va informar la jutge que no tenia constància dels treballs que haurien permès a Casado superar els 20 crèdits que no li convalidaven. Una setmana més tard al centre es va trobar per sorpresa una caixa amb documents relacionats amb el màster, però no se n'hi va trobar cap de Pablo Casado.

El mateix màster que Cifuentes

Casado hauria cursat el màster el 2008. En total, vint crèdits de quatre assignatures obtinguts amb quatre treballs, un d'ells semblant al que seria un treball final de màster. La resta d'assignatures de les 22 que tenia el màster les hi van convalidar.

Pablo Casado, va admetre l'abril passat haver fet un màster presencial sense assistir a classe, sense presentar treball final i sense fer examen. Llavors va afirmar que va ser el mateix director del programa que va fer a la Universitat Rey Juan Carlos, Enrique Álvarez Conde, qui li va dir que ho fes així. Es tracta del mateix professor que va dirigir el màster de Cristina Cifuentes.

Recordem que fa uns mesos, qui va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes va haver de dimitir, pressionada pel Partit Popular, per un cas semblant relacionat amb un altre màster que suposadament va obtenir i ple d'irregularitats. En aquell moment, Casado va negar haver fet frau.

 

Tot i amb això, Cifuentes va dimitir finalment per les imatges que es van difondre on se la veu robant unes cremes de bellesa en un supermercat, i no directament per haver falsificat el màster.

Sobre com Pablo Casado va obtenir la carrera de dret també s'ha investigat. Casado va aprovar la meitat de la carrera de cop, dotze assignatures en quatre mesos després d'obtenir l'escó.

Finalment la Universitat Complutense de Madrid ha arxivat la investigació sobre el títol de dret del president del Partit Popular, Pablo Casado, perquè no hi ha trobat irregularitats, tot i que un professor va denunciar pressions.

Podeu llegir el text íntegre de la interlocutòria de la jutge de Madrid:

El cas del màster de Casado, elevat al Suprem by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Pablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut