Ruiz-Mateos, en una imatge de la setmana passada davant de casa seva.
Ruiz-Mateos, en una imatge de la setmana passada davant de casa seva.
Palma de Mallorca

La jutge torna a ordenar la detenció de Ruiz-Mateos i diu que se'l porti directament a Palma

La jutge de Palma María Pascual ha ordenat aquest dilluns que es torni a detenir l'empresari José María Ruiz-Mateos per no haver comparegut dijous en el seu jutjat per declarar per una suposada estafa. L'empresari declararà aquest dimarts, segons els seu portaveu, si fins aleshores rep un tracte correcte.

RedaccióActualitzat
La jutge de Palma María Pascual ha ordenat aquest dilluns que es torni a detenir l'empresari José María Ruiz-Mateos per no haver comparegut dijous en el seu jutjat. La magistrada l'havia citat a declarar per una suposada estafa en la venda d'un hotel a Mallorca. Aquesta va ser la tercera vegada en què estant citat no va comparèixer.

La jutge ha ordenat la recerca, detenció i trasllat immediat de l'empresari al jutjat de Palma sense passar per cap comissaria per desobeir una ordre judicial i enganyar el jutjat a l'afirmar que assistiria a la compareixença. De fet, l'advocat de Ruiz-Mateos, Marcos García Montes va viatjar a Palma dijous passat i va assegurar davant dels mitjans de comunicació que el seu client no havia anat al jutjat perquè es trobava malament. Metges que van atendre l'empresari a casa seva li van donar l'alta el mateix dia perquè el seu estat no era greu.

El portaveu de l'empresari, Ignacio Fernández Candela, ha dit que declararà aquest dimarts al jutjat número 3 de Palma "sense problemes", sempre que, fins aleshores, rebi un tracte correcte i pugui prendre la seva medicació quan li calgui.

I ha afegit que l'empresari ha dit que exigeix un "judici històric amb entrada a la presó". També ha fet referència a la seva "indefensió orquestada pels qui oculten i es van beneficiar de la delictiva expropiació de Rumasa".

Ruiz-Mateos ja va ser arrestat el matí de dimecres passat i es va estar tot el dia a la comissaria de Pozuelo (Madrid) en compliment d'una ordre de detenció anterior que va dictar la jutge per assegurar-se la seva presència dijous al jutjat, però, finalment, a la nit, el va deixar en llibertat "per motius humanitaris" amb l'obligació de comparèixer l'endemà al jutjat, cosa que no va fer. L'empresari va al·legar motius de salut per no comparèixer.

En un breu comunicat, el fundador de Nueva Rumasa deia que espera ser jutjat perquè tot surti a la llum i denunciava falta de justícia, covardia i ignorància en aquest cas.





Anar al contingut