Barcelona

La jutge podria imputar un delicte d'associació il·lícita als metges avortistes detinguts a Barcelona

La jutge que porta el cas de les quatre clíniques especialitzades en avortaments de Barcelona veu indicis per imputar un delicte d'associació il·lícita als 6 detinguts. Així consta en la interlocutòria judicial del registre fet ahir als quatre centres i al domicili particular d'un dels detinguts, el doctor Carlos Morín. La mateixa interlocutòria també inclou presumptes delictes de falsedat documental i intrusisme professional, a banda del d'avortament il·legal, que va motivar la investigació. Segons els documents confiscats es pot provar que els responsables del centres sanitaris actuaven de manera coordinada i conscient per fer avortaments il·legals.

Actualitzat

El delicte d'associació il·lícita pot comportar pels directius detinguts una pena de presó de fins a quatre anys i inhabilitació per ocupació o càrrec públic fins a dotze anys.

Els sis detinguts, entre ells l'esposa de Morín, formen part del personal mèdic i gerencial de les clíniques intervingudes. Des d'ahir romanen a la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, a l'espera que s'acabi d'analitzar la gran quantitat de documentació confiscada i que siguin interrogats pels investigadors.

No serà fins aquest dimecres a última hora o dijous al matí quan passin a disposició judicial per declarar davant la jutge d'instrucció que porta el cas.


Anar al contingut